Wpis z mikrobloga

wiecie dlaczego Cristiano Ronaldo nigdy nie będzie dla mnie najlepszym piłkarzem na świecie?

bo jest kiepski w myśleniu o drużynie, gra egoistycznie (wczoraj strzelił w siatkę, zamiast stworzyć 100% sytuację dla nadbiegającego kolegi), przed dogrywką też oddalił się od swojej drużyny i leżał z własnym masażystą.
oprócz tego wydaje się być bardzo arogancki, jak coś mu nie wychodzi to strzela miny i szuka winnych wszędzie tylko nie u siebie.

a najlepszego na świecie sportowca powinna cechować nie tylko wiara we własne możliwości i pewność siebie, ale także pokora. u Ronaldo tego nie ma, przynajmniej w grze reprezentacyjnej.

#mecz #oswiadczenie #euro2016 #pilkanozna
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nonszalancja udawaniem, że tak boli go nóżka, aby tylko wygwizdać faul. Zajebista rywalizacja oszukując. Idź być mało rozgarniętym człowiekiem gdzieś indziej.

@Matheuss: A tego akurat bronić nie zamierzam. Ale to raczej rak atakujący niemal cały piłkarski świat.

I Ronaldo wczoraj stał się ofiarą swojego zachowania, bo przecież jakby miał inną opinię to Portugalia dostałaby ewidentnego karnego.
  • Odpowiedz
@Matheuss: Też pozdrawiam, mniej frustracji na przyszłość.

Ronaldo to nie kryształ, ale demon również nie. Ot, jak to w życiu. Nic nie jest czarne ani białe.
  • Odpowiedz
@rooger: Ronaldo wielbić nie będę, bo dużo więcej jest ludzi na świecie co bardziej swoją pracą oddają się społeczeństwu. A to nie frustracja tylko moje niepohamowane gówniarskie zapędzanie się w konflikty ;)

• Odpowiedz
@alejandra15: Nie mam teraz za bardzo czasu na przeglądanie wszystkiego co jest w tym temacie, ale - jedna rzecz. Mówisz, że o wiele bardziej cenisz takich graczy jak Xavi czy Casillas. Pierwszy niejednokrotnie ośmieszał się w wywiadach mówiąc rzeczy typu, że Barcelona nie zasłużyła sobie na porażkę 0-7 w dwumeczu, bo miała większe posiadanie piłki i że futbol przez to umarł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Za
  • Odpowiedz