Wpis z mikrobloga

wiecie dlaczego Cristiano Ronaldo nigdy nie będzie dla mnie najlepszym piłkarzem na świecie?

bo jest kiepski w myśleniu o drużynie, gra egoistycznie (wczoraj strzelił w siatkę, zamiast stworzyć 100% sytuację dla nadbiegającego kolegi), przed dogrywką też oddalił się od swojej drużyny i leżał z własnym masażystą.
oprócz tego wydaje się być bardzo arogancki, jak coś mu nie wychodzi to strzela miny i szuka winnych wszędzie tylko nie u siebie.

a najlepszego na świecie sportowca powinna cechować nie tylko wiara we własne możliwości i pewność siebie, ale także pokora. u Ronaldo tego nie ma, przynajmniej w grze reprezentacyjnej.

#mecz #oswiadczenie #euro2016 #pilkanozna
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alejandra15: pooglądaj jego mecze w Realu. Jak mi po tym powiesz, że jest egoistyczny i nie myśli o drużynie, to zwątpię. Nie wiem, ale jak widzę jego mecze w reprezentacji i w klubie, to są to dwie inne osoby. Nie mam pojęcia od czego to zależy.
  • Odpowiedz
@alejandra15: a oglądałaś wczoraj Krychowiaka? Wymusił dużo więcej fauli od Ronaldo. Tylko trochę mądrzej to robił. Bez większej skapy. Tak niestety się gra w lidze hiszpańskiej. Wymuszanie fauli to element, który się ćwiczy na treningach.
  • Odpowiedz
oprócz tego wydaje się być bardzo arogancki, jak coś mu nie wychodzi to strzela miny i szuka winnych wszędzie tylko nie u siebie.

@alejandra15: A mi się wydaje, że to ambicja, a nie arogancja. To nie są miny skierowane do kogoś, on ma pretensje do siebie, jest perfekcjonistą.

Nie mówię już o takich oczywistościach, jak mocno absorbuje obrońców, że zwykle jest pierwszym do założenia pressingu, parę razy zmusił wczoraj naszych
  • Odpowiedz
@alejandra15: jeszcze w tym turnieju dobrym aktorem jest też Lewy, ale Polacy nie przyjmują tego w ogóle do świadomości. Tak się teraz gra na świecie i większość aktorzy. Jedni mocniej, drudzy mniej.

@rooger: Ronaldo poświęcił całe swoje życie temu, żeby być tym kim jest. Jest cholernym perfekcjonistą i zawsze złości się na siebie. Niestety takie złości nawet na siebie rozwalają trochę drużynę i powinien nad tym panować bardziej.
  • Odpowiedz
@emipk505: Lewy też padał momentami, ale nie robił takiej dramaturgii i niemalże płaczu jak Ronaldo i Pepe. nie podoba mi się ten kierunek w jakim obecnie idzie futbol, nawet komentator w tv zwracał uwagę, że np. Błaszczykowski mógł się położyć to by był faul i wolny dla nas etc. to zabija ducha sportu.
  • Odpowiedz
@alejandra15: tak samo jak Ty dowaliłaś Ronaldo. Od spotkania z Chorwacją schował indywidualne rajdy do kieszeni i zaczął ciężko pracować dla drużyny.
Bo leżał z masażystą po 120 minutach gry gdzieś na uboczu ? Bo "WYDAJE" Ci się arogancji ? To są argumenty ?
Przykleiłbym Ci parę screenów ze StatsZone'a, w których akcjach ofensywnych zakończonych strzałem kolegów Ronaldo brał udział i jak kreuje gre, ale po co ? WYDAJE CI
  • Odpowiedz
@rooger: nie no pewnie, ja nie twierdzę, że jest złym piłkarzem. ale dla mnie nigdy nie będzie najlepszym piłkarzem świata przez wymuszanie faulów, arogancję i niesportowe zachowania, których się dopuszcza.
  • Odpowiedz
@alejandra15: widziałam wczoraj dramaturgię u Ronaldo dwa razy. W pierwszym przypadku jak Pazdan odepchnął go prostymi rękami i to powinna być ewidentnie kartka, a w drugim przypadku jak został sfaulowany w polu karnym i sędzia nic nie odgwizdał. Przyjrzałam się mocno i akurat tutaj nic nie było udawane. Po prostu miał racje.
Ludzie oceniają Ronaldo przez pryzmat tego jak się o nim mówi na całym świecie. Łatwo jest ocenić i
  • Odpowiedz
@feniks_pn: nie oglądam ligii hiszpańskiej, oglądam ligę mistrzów i mecze narodowe. nie twierdzę, że jestem wielką znawczynią futbolu, ale Ronaldo oglądam od wielu lat i stąd moja opinia. a ty się uspokój z wkładaniem mi do ust nie moje słowa, tak cię to boli, że ktoś może mieć inne zdanie niż ty?
  • Odpowiedz
@alejandra15: Nic mnie nie boli. Nie czepiam się Ciebie, masz przecież swoje zdanie. Ja tylko stwierdziłem, że jesteś Grażyną Futbolu. Pełno takich po euro, więc się nie przejmuj. Scrolluj dalej.
  • Odpowiedz
@feniks_pn: Ibrahimovic jest jeszcze bardziej zawadiacko-arogancki niż Ronaldo :) cenię Xaviego, Iniestę, Casillasa, Piszczka, Puyola, Garetha Bale'a i starszych anglików, których już nie ma w reprezentacji, czyli Paula Scholesa, Gerrarda, Lamparda, Terry'ego. wielu piłkarzy lubię, Cristiano do nich nie należy za butę i brak team spiritu :)
pozdrawiam cię januszu
  • Odpowiedz