Wpis z mikrobloga

Mireczki doradźcie- koleżka z klatki obok zrobił bubę mojemu autku (dosyć rzadka astra bertone linea blue) Szkoda parkingowa. Mam jego numer, mamy temat dogadać jutro. Powiedzial ze jego auto to firmowe zarejestrowane w holandii i że droga formalna raczej nie wchodzi w grę. Nigdy nie mialem buby w auto. A chce żeby wyglądało jak przed szkodą. Co robić drodzy piwniczanie? ( ͡° ʖ̯ ͡°) #motoryzacja #samochody #pytanie #ubezpieczenia
vvit0 - Mireczki doradźcie- koleżka z klatki obok zrobił bubę mojemu autku (dosyć rza...

źródło: comment_xJwn5Q6slpsqiWiIbNdDEmvqwCJKAEvT.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tygry: nie mam tego na piśmie, ale kilkoro sąsiadów widziało sytuację, zawołał mnei z resztą sąsiad. Staliśmy przy autku i podszedł sprawca, powiedział, że to on mnie przetarł i że chce się dogadać, wymieniliśmy się numerami.
Całe pytanie z mojej strony stąd, że nie miałem takiej sytuacji wcześniej i nie wiem czy opcja na "dogadanie się" jest dobra - po prostu nie znam procedur, opcji w takich sytuacjach.

Byłem u
  • Odpowiedz
  • 0
@vvit0 jestes na straconej pozycji. takie rzeczy od razu na policje sie zglasza. Jak sie gosc postawi, to sie do niczego nie przyzna, auto odda firmie i juz go nie znajdziesz... przerabialem, szkoda strzepic.... powodzenia!
  • Odpowiedz
@vvit0: no sporo 600 no to niech gosc placi a nie jakies policje bajery xD

Niektorzyy to sa n---------i jak nie bd mial kasy to oswiadczenie po c--j wzywac policje?
  • Odpowiedz
Czemu w Polsce dalej jest taka mentalność, ze drugi człowiek zawsze chce go wyruchac? Wydrukuj europejski formularz szkody i z nim wypełnij - ubezpieczenie w Holandii tego wymaga.
  • Odpowiedz
@Messix: możesz nazywać mnie jak chcesz, ale ja zawsze dzwonie po policje, żeby mieć notatkę ze zdarzenia

mój znajomy miał taką sytuację, że żeby uniknąć kolizji wjechał do rowu rozbijając swój samochód, spisał oświadczenie, a potem się okazało, że sprawca jednak nie przyznaje się do winy i twierdz, że chcą go wrobić, podpis niby okazał się podrobiony, na samochodzie sprawcy brak uszkodzeń czy oznak naprawy i ubezpieczyciel nie wypłacił im
  • Odpowiedz
@Messix: nie powiedziałbym że sporo, jeśli ma wyglądać jak nowe to tyle kosztuje. U "sąsiada w garażu pod blokiem" pewnie by wyszło z połowę tego ale wtedy nawet odcień lakieru by się nie zgadzał(przerabialem to to wiem) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@rafal_13: co innego wjechanie do rowu a co innego lekkie otarcie gdzie 5 swiadkow ale ok dzwoncie na bagiety
@eaxene: niech jeszcze zobaczy czy mu poduszki nie w------y i jedzie na laserowe sprawdzenie podloznic tak mu z-----l
  • Odpowiedz
@vvit0: Linea blu to dekor wnętrza i nie ma nic wspólnego z kolorem lakieru, który to po zdjęciu widzę, nosi nazwę Europa Blau. Oryginalny zderzak astry g coupe/cabrio z ASO to koszt do 2000 zł.
  • Odpowiedz