Aktywne Wpisy
kierowcawykopek +18
Lowca90 +328
Podłoga drewnina w jednym z warszawskich przedszkoli była w opłakanym stanie przed moją pracą. Ruszające się klepki, trzeszczące przy chodzeniu, pozbawione lakieru, brudne po których codziennie biegają najmłodsi. Stał się cud i przemiła dyrektorka dostała budżet na maly remont. Podłogę udało się ustabilizować dzięki kilkuset zastrzykom kleju puchnącego, wycyklinować i polakierować. Efekt jest co najmniej zadowalający ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#remontujzwykopem #remont #budownictwo
#remontujzwykopem #remont #budownictwo
źródło: temp_file5898364385308265073
Pobierz

Witajcie Swiry. Trafilo sie tak, ze jade z rowozym do Londka Zdroj na 5 dni, a ze Londyn wielki jak cholera, to chcialbym zapytac: co w nim robic (wiem, ze na n--e narzekac nie mozna, ale co najlepiej robic), gdzie zjesc zeby bylo dobrze i przyzwoicie cenowo (oczywiscie biore pod uwage chinczyki i przyzwoicie cenowo nie oznacza za 15f 3 dania i deser, cos notmalnego bo znalezc kawalek kury za 20f to raczej do trudnych nie nalezy), gdzie przebywaja mlodzi ludzie (Shoreditch, czy to prawda? Co na tym SD mozna robic? Wydaje mi sie, ze mozna dam dobrze zjesc i dobrze wyczilowac?), jakis lady pub z piwkiem rzemieslniczym gdzie bedzie mecz Niemcy-Wlochy? Ktore muzea warto ogarnac, wiem ze czesc z nich jest darmowa - ktore polecacie?
Interesuje nas spokojne przygladanie sie londynczykom, bez zadnego stresu i muszenia zobaczenia czegos, wiadomo ze te london eye czy buckingham zobaczymy, ale plan jest taki
jeden dzien zobaczyc wioske na Wimbledonie (moze nawet wejscie na dni meczowe, ale z wasza pogoda to kto to wie xD), pobujanie sie po Shoreditch a reszta to w sumie do zaplanowania / ogarniecia.
Wiec emigracyjne swiry - co polecacie?
A młodych ludzi najwiecej w dzielnicach ciapackich ( ͡° ͜ʖ ͡°)
westminster, wimbledon, fullham, woolwich, isle of dogs, city, camden (xd), richmond, tottenham, twickenham, kingston, kensington, ewentualnie jakbys chcial sobie samoloty poogladac to hatton cross. od reki tyle przychodzi mi do glowy gdzie sie da dojechac metrem
Z takich standardowych miejsc jest jeszcze Primrose Hill, z którego jest bardzo ładny widok na miasto. Polecam znaleźć się na wzgórzu ~0.5h
Polecam to, co @m_bielawski poleca, zwłaszcza Regent's Canal, przyjemne relaksujące miejsce, niedaleko jest New River Walk, bardzo spoko, a w drugą stronę Broadway Market, gdzie w weekend wciągniesz zajebiste śniadanie (czy tam brunch hehe).
Ze wzgórz to można też zobaczyć Alexandra Palace, albo Parliament's Hill (plus obowiązkowo Highgate Cementery, chyba najlepszy cmentarz na jakim byłem w życiu :D)
Na Fullham jest Bishop's Park i zamek warty zobaczenia (wstęp za free),
Co do China Town, to najpierw obczaj opinie w sieci, ja się naciąłem i trafiłem na knajpę, gdzie nie zjadłem nawet połowy dania, bo było okropne. A jak lubisz burgery to koniecznie Byron :D
PS probuje rezerwowac Sky Garden i pokazuje na sobote 10 wolnych miejsc, ale nic sie nie dzieje po wybraniu. Co to oznacza? :D