Wpis z mikrobloga

Miraski, wiem, że głupio, że Wasz informatyk-Mops pyta o takie sprawy, ale nie miałem dużej styczności... wiecie, Wy jesteście dla mnie zaufanym źródłem informacji i gdzie mam się zwrócić o pomoc jak nie do Was ( ͡° ͜ʖ ͡°)

- jak Wam się podoba praca na Win10?

- jakie są Waszym zdaniem plusy/minusy?

- warto przeskakiwać z Win7?

- czy dysk SSD jest wymogiem, aby to sprawnie tańczyło?

#windows10 #windows #pytaniedoeksperta
  • 8
  • Odpowiedz
@Niewierny_Mops:
1. w sumie lepsze niz 8 bo nie denerwują kafelki ale raczej podobne odczucie co 8.1
- Aktualizacje i jeszcze problemy z sprzętem, cos działa a nagle przestaje działać zdarza się.
z 7 mysle ze tak z 8.1 raczej nie
- jak na zwyklym pc to na HD zwyklym tez spokojnie da rade
  • Odpowiedz
@Niewierny_Mops: Mi na Thinkpadzie Win10 działała tak sobie, zdarzały się bluescreeny. Co do SSD. Teraz nie wyobrażam sobie codziennej pracy na dysku talerzowym. Duże udogodnienie, cisza, szybsze wczytywanie systemu.
  • Odpowiedz
@Niewierny_Mops: 1) raczej mi się podoba, dx12, lepszy niż w8 (chociażby menu start nie na cały ekran)
2) dam minusy: telemetria, mniejsza stabilność niż nawet w w8 (przykładowo przy włączonym hybrid boot, przy przełączaniu między kontami zatrzymuje się na czarnym ekranie, pomaga jedynie reset; u mnie kilka razy menu start nie chciało się pokazać bo nie ( ͡° ʖ̯ ͡°) musiałem reinstalować), niespójności wizualne (był taki
  • Odpowiedz
@Niewierny_Mops: Wrażenia z pracy na ProBooku 450 G0 i5-3230M, 8GB RAM, 256GB SSD. Pracowałem 2 miesiące na Win10 i wróciłem do 7, bo po miesiącu dziesiątka zaczęła chodzić gorzej niż 7, poza tym gdy wyłączyłem hybrid boot, restart kończył się zwisem na czarnym ekranem i pomagało jedynie przywrócenie systemu. Ze sterownikami nie miałem problemu. O dziwo na SSD na W10 pokazywało mi o 50MB/s szybszy odczyt niż na W7 (500
  • Odpowiedz