Wpis z mikrobloga

• 124
Pracodawca chce mi dać wypowiedzenie z datą 3 miesiące wstecz, żeby pominąć okres wypowiedzenia. Co mogę zrobić i jak w praktyce to będzie wyglądać?
Jeśli nie podpiszę, to co? Może ktoś poradzić?
#krakow #prawopracy #pytanie
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szczebaks: Haha trzeba być idiotą by podpisać za porozumiem stron bo tracisz możliwość zasiłku z PUP owszem są to grosze ale są o ile pracowałeś ponad rok ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja bym się nie zgodził bo przysługują ci nawet dni wolne na szukanie pracy w ciągu tych 3 miesięcy i możesz urlop wybrać itd. ( ͡° ͜ʖ ͡°) zawiadom PIP i
  • Odpowiedz
@czteropak: By dać dyscyplinarkę to nie jest tak od jego widzi mi się pracodawcy bo w każdym sądzie wygra jeżeli przez takie coś go zwolnią a będzie na 3 miesięcznym okresie wypowiedzenia i do tego wcześniej PIP poinformuje że najpierw pracodawca dawał do podpisanie taki oszukany dokument ( ͡° ͜ʖ ͡°)

OP nie ma co się bać bo ten janusz może mu naskoczyć ( ͡°
  • Odpowiedz
@Szwejkk: Nie będzie łatwo dać dyscyplinarkę kiedy PIP będzie poinformowany o sytuacji a OP będzie miał haka w postaci nagrania. Z drugiej strony jak OP nie zgodzi się na podpisanie rozwiązania, szef odpuści temat a za dwa dni zwolni go dyscyplinarnie z jakiegoś powodu i znajdzie jelenia który w sądzie potwierdzi wersję szefa nie będzie już tak łatwo. Myślę że jednak nie warto ryzykować, bo chociaż sprawa z góry wydaje
  • Odpowiedz
Wykopki, czy wy myślicie? Jak OP sie postawi szefowi i powie hurr za 3 miesiace odchodze to pewnie przez te 3 miesiące będą go nonstop w robocie dręczyć. Jeżeli taka inba sie odstawia to proponuje nagrać rozmowę w której jasno pada ta data 3 miesiące wstecz, następnego dnia, albo tego samego juz po zabezpieczeniu nagrania pójść do szefa jeszcze raz i napisać jakieś wypowiedzenie od teraz za zgodą stron, przy czym próbowałbym
  • Odpowiedz