Hej, kupiłem w Mediaexpert dysk zewnętrzny Seagate Expansion 1 TB - niestety transfery są wolne - z początkowej setki dość ostro spadają, oczywiście używam portu USB 3.0 a w Menedżerze urządzeń włączona jest opcja Większa wydajność. Problem występuje przy kopiowaniu plików na i z dysku. Co z tym fantem zrobić?
System to Windows 8.1, laptop Lenovo Y50-70 (na stronie ze sterownikami było napisane żeby nie instalować specjanych do USB 3.0 a używać tych Windowsowskich)
@k__d: Chociaż tak patrząc, to te zapisy tragiczne nie są... Ciężko powiedzieć jak to dokładnie wygląda i co jest powodem. Taki dysk powinien mieć te 100-110MB/s zapisu, ale w praktyce - bywa różnie. Możliwe, że gdzieś masz wąskie gardło, albo coś korzysta z dysku, ciężko ocenić. Może po prostu musisz z tym żyć, mając świadomość, że dysk marnuje Twoje cenne minuty życia :P
@MrSzatanek: coś jest nie halo z laptopem, na Dellu (który jest słabszy sprzętowo) są stałe prędkości, na Lenovo z właśnie postawionym systemem prędkość spadła ze 100 MB/s do, uwaga, 20 MB/s! Już na usb 2.0 prędkości są większe ;)
@Mika: @piotreek88: niestety takich sterowników nie na na w8.1, są wbudowane w systemie (a wersja z windowsa 7 nie działa). Jakieś pomysły co zrobić z tym fantem? Pozdrawiam :3
@piotreek88: z hdd, Chipset Intel HM87 (Lynx Point). Nie instalowałem sterowników do Chipsetu, Windows ściągał wszystko sam, a te już są dostępne na stronie producenta, spróbuję zainstalować
Podpowiesz mi co jeszcze z tego zainstalować? Windows sam pobrał sterowniki do grafiki i audio i wlan. Jeszcze spróbuję Intel Management Engine Interface Driver
@k__d przy małych plikach tak może być. Testuj na jednym pliku mającym kilka GB. Z jakiego nośnika kopiujesz na ten dysk? Może źródło nie ogarnia, co w przypadku hdd jest możliwe
Hej, kupiłem w Mediaexpert dysk zewnętrzny Seagate Expansion 1 TB - niestety transfery są wolne - z początkowej setki dość ostro spadają, oczywiście używam portu USB 3.0 a w Menedżerze urządzeń włączona jest opcja Większa wydajność. Problem występuje przy kopiowaniu plików na i z dysku. Co z tym fantem zrobić?
System to Windows 8.1, laptop Lenovo Y50-70 (na stronie ze sterownikami było napisane żeby nie instalować specjanych do USB 3.0 a używać tych Windowsowskich)
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_Gk43Pwx3vk4O7W9HLjDgFxm90v9VY6pM.jpg
Pobierzhttp://support.lenovo.com/pl/pl/products/laptops-and-netbooks/lenovo-y-series-laptops/y50-70-notebook-lenovo?beta=false
Podpowiesz mi co jeszcze z tego zainstalować? Windows sam pobrał sterowniki do grafiki i audio i wlan. Jeszcze spróbuję Intel Management Engine Interface Driver
źródło: comment_MVw0fotQ2vosqodXg7AMIYZD2Chtf8Hf.jpg
Pobierzźródło: comment_OvHxVf0l6oH6Ff6i9JZuzd7vI58Zd6GM.jpg
Pobierzźródło: comment_CW6eXYeMFYBkYQemLhui3LImG8DIdKwI.jpg
Pobierz