Wpis z mikrobloga

#mandat #prawo #prawojazdy jak to jest z opłatą? Ile mam dni i czy mogę go jakoś"rozłożyć"? Policjant powiedział że mogę nawet co miesiąc po 50zł wpłacać. Czy to prawda? Aha i ile mogę mieć ptk karnych żeby wygrać rower??
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sypazrw: teoretycznie nie możesz, musisz zapłacić w całości. A w praktyce jak regularnie płacisz na podane konto to się nie czepiają i nie wzywają, nie piszą pism do skarbówki itp( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sypazrw: Musisz napisać wniosek o rozłożenie opłaty na raty. We wniosku wykaż ciężki stan finansowy. Nie słuchaj ludzi którzy mówią żeby nie płacić... Co do wpłacania na raty bez stosownego wniosku - teoretycznie nie można, praktycznie istnieje taka praktyka, w każdym razie lepiej złożyć stosowny wniosek.
  • Odpowiedz
@sypazrw: wszyscy znajomi wyższe mandaty (100+) płacą na raty, jeden nawet po 2dychy spłacał. Nikomu nic nie przyszło, nikogo nie wzywali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sypazrw:
@sebawo:
@Strzelacz:
@TSoprano: dostałem raz mandat 4 stowki. Zacząłem spłacać 100 zł co miesiąc. Po 3 miesiącach zadzwonił domofon. - Dzień dobry, czy z Panem majlo1985 rozmawiam? - Tak. - Nazywam się xyz, jestem z urzędu skarbowego, czy mogę wejść.
Pan wszedł, nawet kawy nie wypił, tylko kazał zapłacić. Zapłaciłem na miejscu pozostała stawkę plus chyba 12 zł odsetek.
Dziękuję dobranoc.
Także sam
  • Odpowiedz
@sypazrw: mój ojciec jak dostaniesz mandat to płaci zawsze po 20-50zł na miecha. Teoretycznie tak nie można, praktycznie nikt się nie czepia i tyle lat to przechodzi tak jak piszą to wyżej.
Natomiast jak dostanie jakiś głupi mandat to walczy z systemem w taki sposób, że wpłaca 20zł i zero. Potem się odzywa komornik, że musi wpłacić albo wbijają na chatę. To co robi? Wpłaca kolejne 20zł + prowizja komornicza
  • Odpowiedz