Wpis z mikrobloga

@robekk1978: przecież solaris jaki i virtualbox jest oracla wiec dziwne gdyby na swój system nie robili :) widzę ten zrzut któryś raz i nie wiem co w nim takiego śmiesznego. Jak kogoś bawią tego typu "żarty" to niech zobaczy na co jest wydawany VLC.
  • Odpowiedz
@majsterV2: nieee to by było za proste... zasilacz bym po prostu wymienił. podejrzewam combo RAM/płyta/proc bo takich hec na komputerze jakie ten odwalał jeszcze nie widziałem. czasem bootował, czasem wywalał się kernel w trakcie, czasem wcale nic... cuda wianki panie xD
  • Odpowiedz
@paprok: Pamięć ram do wymiany, to normalne jak swoje lata już przepracowała ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poszukaj najlepiej nowej.
Ponieważ jak się uruchomił to jest znak że CPU masz w normie, lecz wymień pod nim pastę, ponieważ może być wyschnięta (wymiana pasty da mu totalnego kopa).
  • Odpowiedz
@majsterV2: nie miałem wtedy czasu i zapasowego sprzętu na podmianę, więc stoi w szafie od tamtej pory i czeka na lepsze czasy

p.s. miał programowy RAID solarisowy na UFSie (nie ZFS), jedynka na dwóch SCSI 9GB na AHA-2940 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@paprok: Toż to prawie antyk, tym bardziej musisz go naprawić, bo jeszcze części braknie (przyszłe pokolenie musi go poznać).
Gimby SCSI nie znają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@majsterV2: nie mam zielonego pojęcia... zatrzymałem się na ósemce na serwerze plików (więc bez GUI)
na distrowatch.com patrzyłeś? tam chyba są wersje pakietów...
  • Odpowiedz