Aktywne Wpisy

Aowe +134
1/x
Panowie, w kontekście "hehe" dobrowolnych ćwiczeń uruchamiam tag #pamietajocowalczysz
Content będzie przypominał nam, o co potencjalnie moglibyśmy walczyć – tj. o deweloperów, kurniki inwestycyjne, równouprawnienie kobiet, oraz integrujacych sie z nimi mokebe i enrique.
Prośba
Panowie, w kontekście "hehe" dobrowolnych ćwiczeń uruchamiam tag #pamietajocowalczysz
Content będzie przypominał nam, o co potencjalnie moglibyśmy walczyć – tj. o deweloperów, kurniki inwestycyjne, równouprawnienie kobiet, oraz integrujacych sie z nimi mokebe i enrique.
Prośba

#programista15k
Boże chyba jutro razem z zespolem dostaniemy wypowiedzenia... Co ja mam teraz zrobić, nie mam oszczędności a tu rata za mieszkanie i leasing do zapłaty i dziecko w drodze. Nie myślałem że tak szybko sie nam Eldorado skonczy w branży
#pracbaza #krakow #warszawa #zalesie
Boże chyba jutro razem z zespolem dostaniemy wypowiedzenia... Co ja mam teraz zrobić, nie mam oszczędności a tu rata za mieszkanie i leasing do zapłaty i dziecko w drodze. Nie myślałem że tak szybko sie nam Eldorado skonczy w branży
#pracbaza #krakow #warszawa #zalesie
ostatnio kupiłem w biedronce ogórki, a jako, że lubię czytać, kto dla kogo produkuje i skąd coś pochodzi, to nie ukrywam, że zdziwiłem się, że ogórasy są wyprodukowane w…Indiach XD
jeszcze jakby to były jakbyś "orientalne" czy coś, ale nie, to są ogórki prosto z "naszej" spiżarni, jakby kurde ogórków w Polsce brakowało, żeby je z Indii ściągać XDDDDDD
Także tak, ciekawie to kontrastuje z tymi reklamami i hasłami biedry, że ileś tam produktów u nich jest z Polski, wspierają "naszych" itd. Ogólnie staram się omijać biedrę, niestety są blisko i są wszędzie, ale po tym "nacięciu" to postaram się chodzić kawałek dalej do Dino lub innej konkurencji, a jak już będę kupował w biedrze, to przy ich markach będę sprawdzał za każdym razem etykietę
źródło: photo_2025-02-07_18-12-35
Pobierz@micq: i to jest wartość dodana w tej całej aferze. Normalni ludzie robią to od zawsze, ty po latach dołączyłeś do dobrej strony mocy, gratki.
@micq: widocznie tam produkują o tyle taniej że nawet jak zapłacisz za transport to i tak są tańsze niż krajowe
@darek-jg tak samo mówiono w latach 90, jak przenoszono coraz to kolejne gałęzie
@micq: Plus za zdrowe podejście do tematu. Dla mnie to też absurd, żeby w rolniczym kraju nie sprzedawać lokalnych produktów, tylko ściągać je z drugiego końca świata. Przecież mamy pełno lokalnych firm produkujących, tego typu przetwory - Gomar, Dawtona, Jamar, Krakus, Urbanek, Międzychód, Polskie przetwory (KGS) czy Octim.
PS.
@darek-jg być może, by trzeba było z jakimś rolnikiem porozmawiać, niestety nie mam na ten temat wiedzy, ale wciąż, duże też by mogli zrobić i by było ok
Ciekaw jestem dokąd nas ta pogoń za zyskiem i świętym PKB zaprowadzi. Tzn nie jestem ciekaw bo wiem xD
źródło: 1000013905
PobierzCzasami mam wrażenie, że 95% rzeczy jest made in China xD
A importujemy ogórki bo spożycie jest większe
aby to przetransportować, i polski rolnik/przedsiębiorca również traci.
https://www.facebook.com/projektAGROunia/posts/ta-nasza-biedronka-to-jaka%C5%9B-d%C5%82ugodystansowamacie-ochot%C4%99-na-korniszona-ze-spi%C5%BCarn/2179677865502233/
https://wykop.pl/wpis/21951093/czy-ktos-wie-dlaczego-biedronce-bardziej-oplaca-si