Aktywne Wpisy
Mieliśmy z #rozowypasek dość stresujące i pracowite dni. Weekend miał być zwieńczeniem tego, chwilą zasłużonego odpoczynku. Z racji z tego że ja całą sobotę miałem już wolną, a różowa miała kilka spraw do załatwienia i wracała późnym wieczorem to zdeklarowałem się że przygotuję coś specjalnego na wieczór. Wpadłem na pomysł że w sumie napiłbym się wódki. Po prostu, bez żadnych udziwnień, kolorowych napojów, muzyki w tle. Po prostu. Więc czekając na różową
mirko_anonim +38
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zalesie #logikarozowychpaskow #dzieci #zwiazki
Czy tylko ja tak mam i czy tylko mnie to #!$%@?.
2 dzieci, wiek 16 miesięcy i 3,5 lat.
Dziecko złapie "przeziębienie"
No i droga zawsze wygląda u nas tak samo - droga obrana przez żonę.
1. Jedziemy na opiekę nocną i świąteczną
2. Lekarz przepisuje leki + antybiotyk.
3. Moja żona wykupuje leki
4. Zona niepodaje tych leków bo ten doktor z opieki nocnej
#zalesie #logikarozowychpaskow #dzieci #zwiazki
Czy tylko ja tak mam i czy tylko mnie to #!$%@?.
2 dzieci, wiek 16 miesięcy i 3,5 lat.
Dziecko złapie "przeziębienie"
No i droga zawsze wygląda u nas tak samo - droga obrana przez żonę.
1. Jedziemy na opiekę nocną i świąteczną
2. Lekarz przepisuje leki + antybiotyk.
3. Moja żona wykupuje leki
4. Zona niepodaje tych leków bo ten doktor z opieki nocnej
Ostatnio kupowałam PC pod koniec 2010 roku, mam taki zestaw:
Zasilacz: Modecom MC 620 Carbon
Procesor: Intel Core i5-760 2,80 GHz
RAM: 4GB
HDD: WD Blue 1TB WD10EZEX
Płyta główna: ASUS P7P55 LX
Karta graficzna: GeForce GTX 460 1GB
Obudowa: iBox Lynx 703LD
Monitor: Samsung Syncmaster P2470HD
Wtedy to chyba był mocny komp, akurat wyszła Mafia 2 i to była uczta dla duszy ʕ•ᴥ•ʔ
Już od jakiegoś czasu szwankuje, ma opóźnienia przy włączaniu, zacina się nawet przy niewymagających grach dlatego nie gram obecnie w ogóle bo jak ma mi "wybuchnąć" przy odrobinie wysiłku to zostanę bez kompa.
Doradźcie mi proszę, ile musiałabym przeznaczyć na nowego PC i jaki zestaw byście polecili? Opłaca się kupować teraz GTX 970? Z obecnego zestawu zostawić mogę chyba tylko dysk (juz raz wymieniany 2 lata temu po tym, jak Seagate padł) i monitor, reszta do wymiany, prawda?
#pcmasterrace #komputery
DUżo ludzi czeka z kupnem/wyborem karty graficznej do kończa czerwaca. Pokazać się mają nowe układy od AMD, które wydajnościowo mają być zbliżone do gtx970 a oscylować mają z cenami w granicach 1000-1300 zł (w zależności od wersji 4GB/8GB pamięci VRAM)
Fajne zestawy w określonych pułapach cenowych możesz znaleźć tutaj
Jednak tak jak pisalem wyżej. Wstrzymaj się z 2 tygodnie do premiery nowych układów AMD i pierwszych testów redakcyjnych.
Zestaw bez grafiki za 2,2k
Procesor i5-6500
Płyta: MSI B150M Mortar
Zasilacz: Thermaltake 630W
Obudowa: SilentiumPC Gladiusz M35
SSD: SanDisk 120GB
RAM: HyperX (2x8GB) 2133MHz
Grafika: Czekaj na premierę polarisów, R9 390 powinien spaść z ceny albo weź nową 470
Za 3K to chyba nie starczy na kilka lat, góra 2. Chyba lepiej poczekać na tego RX480, nie jestem w temacie ale wszyscy ostatnio tym spamują więc może coś jest na rzeczy.
Zasilacz to na pewno do wymiany, chodzi głównie o o dziwne włączanie komputera (odpala dopiero po
No jeśli chcesz mieć spokojną głowę o grę na wysokich ustawieniach to przy założeniu, że nowe karty graficzne od AMD rzeczywiście będą na poziomie gtx970 albo lekko wyższym i wydasz na ten zestaw te 3k złota to zagrasz we wszystko co wyszło do teraz.
I faktem jest, procesory pierwszej i drugiej gerenacji intela już dawno wyszły z obiegu sklepowego. Możesz jedynie znaleźć refurbished w jakichś sklepach (czyli procki wydłubane z
To że włącza się dopiero po chwili może być wina BIOSU. Sprawdź czy producent nie wydał poprawi do Twojego BIOSu płyty głównej.
Jeżeli system są problemy z działaniem systemu - warto również przeinstalować system. Można to połączyć z przesiadką na dysk SSD.
Dodanie dysku SSD oraz wymiana karty graficzne to aktualnie najlepsza możliwość rozbudowy
@rajkes: oczywiście, wielokrotnie był rozkręcany i drobiazgowo czyszczony, powietrzem i pędzelkiem, jedynie tej past nie wymieniałam. Niestety nie na wiele to się zdało. Z tym włączaniem
Dobra sformułuję to tak. Według doniesień i przecieków (o ich wiarygodności nie mam zamiaru mówić, bo przy obecnej sytuacji na rynku kart, gdzie obie firmy srają we własne gniazdo wszystkie przecieki trzeba traktować z dystansem) RX480 w wersji 8GB ma oscylować w granicach 1300 zł.
Tak to jest blisko gtx970 poza tym jednak:
1. 970 ma te nieszczęsne 3,5GB Vramu. Problem z tym machlojem Nvidii widać fajnie w nowym Mirros