Wpis z mikrobloga

Mireczki, zwłaszcza te, które mają już #dzieci jakieś kreatywne sposoby na przyśpieszenie porodu? :D Bo termin na dniach i mi się nudzi już w tej ciąży xD nie dawajcie tylko tych najpopularniejszych sposobów (seks, herbatka z malin, mycie okien, spacery itp.) bo wszystkie już w użyciu i nic nie dają :P
  • 16
@Nadrill: jak raz podbiegłam do autobusu, z miesiąc temu, to potem caly dzień na dupie nie mogłam usiąć, tak bolało xD
@haakenn: mieszkam na 4 piętrze, codziennie wchodzę co najmniej raz dziennie :D
@sorhu: haha, akurat nie może pić, ze względów zdrowotnych, to raz, a dwa, że ktoś mnie na porodówkę musi zawieźć
@chce_miec_psa: stosuję masaż brodawek codziennie, seks prawie codziennie :D spinają macicę, ale nic dalej się
@tHoePs z tym seksem to bym nie przesadzal, chyba że chcesz dziecku guza nabić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Sposób na szybki poród znam jeden - zadzwoń do teściowej. Działa to tylko wtedy gdy masz czepialską teściową, ale za to sposób jest niezawodny. Kilka zdań a już ciśnienie tak skacze że poród jest już w połowie ( ͡ ͜ʖ ͡)
@Vladimir_Kotkov: nie wiem ile cm długości by musiał mieć facet, żeby do dziecka dosięgnąć ( ͡ ͜ʖ ͡)
teściowa spoko, bardziej mnie moja matka irytuje bo się ekscytuje nadmiernie, pierwsza wnuczka w rodzinie.
@tHoePs: który tydzień? jest jeszcze taka sprawa, że tc jest liczony tak mniej więcej na oko i zdarza się lekarzom trochę pomylić/przestrzelić ;)
ja mam radę taką: staraj się nie myśleć o przyspieszaniu porodu tylko żyj sobie normalnie, skurcze przyjdą same :)
powodzenia :)
ps. będziesz chciała znieczulenie?
@acidd: 38+2tc, z tym że mała według wszystkich pomiarów jest o tydzień do przodu. Będę próbować bez znieczulenia, wydaje mi się że mam wysoki próg bólu, ale niczego kategorycznie nie stwierdzam ;)