Wpis z mikrobloga

Dziś zatrzymałem się na ulicy, by podnieść flagę.
Tę malutką, z gazety, których cała masa jeździ teraz na samochodach. Widziałem, że Niemiec, który zatrzymał sie za mną, zrozumiał dlaczego to robię.
Mam prośbę do tych z Was, którzy decydują się przyczepiać te flagi do aut - dbajcie o nie. Nie pozwólcie, by upadła, nie machajcie ręką na tę stratę, by kolejni kierowcy przejeżdżali po niej. To jest flaga z bielą i czerwienią, nierzadko rownież z Orłem w Koronie.
Wspierajmy reprezentację, ale dbajmy o symbole Rzeczypospolitej.

#patriotyzm #flaga #reprezentacja #polska
j.....n - Dziś zatrzymałem się na ulicy, by podnieść flagę.
Tę malutką, z gazety, któ...

źródło: comment_PdlulRyj8iBt4knUxnjwbOe8XlXulmmW.jpg

Pobierz
  • 88
  • Odpowiedz
@jesse__pinkman: Miesiąc temu miałem podobną sytuację jadąc rowerem, zatrzymałem się podniosłem i juz dalej jechała zemną przyczepiona do bagażnika. Czułem się taki dumny! ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Chyba nigdy nie zrozumiem przywiązania do flagi i symboli narodowych. Tego wtłoczenia sobie do głowy wzorców zachowań względem jakiegoś przedmiotu

@chyba_nie_weszlo: To nie jest gloryfikacja jakiegoś przedmiotu. To jest szacunek i upamiętnienie do historii kraju oraz Narodu którego flaga jest SYMBOLEM.
Tylko ktoś kto nie rozumie czym jest Polska może uprzedmiotawiać symbole.
  • Odpowiedz
nierzadko rownież z Orłem w Koronie

@jesse__pinkman:
Co oznacza oficjalnie nasz samochód jako placówkę dyplomatyczną RP.

Poza tym najwięcej ich widuję przy autostradzie, a tam nie można się zatrzymywać.

Wiem, że flaga za każdym okienkiem to szpan i patriotyczny obowiązek wspierania jedenastu spoconych facetów broniących honoru naszego kraju w jakimś muzułmańskim kalifacie ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale przed wjazdem na autobanę można je zdjąć, bo przecież
  • Odpowiedz
@jesse__pinkman: Przy czym w moim przypadku należy też w sumie pochwalić Panów Niebieskich bo ja nie jechałem a byłem pieszym. Wracając ze sklepu zobaczyłem, ze leży taka na jezdni, w sumie to nawet nie byłem w temacie po cholere ludzie z tym teraz jeżdżą, przechodze ją podnieś bo "jak to tak" i pojawiają sie niebiescy. Mandat byłby w 100% ale powiedziałem im, że zobaczyłem flage i chciałem podnieść, żeby tak
  • Odpowiedz