Wpis z mikrobloga

#oswiadczenie #oswiadczeniezdupy

W #pracbaza naprawiam #telefony i przychodzi do mnie typowa Karyna ze swoim Samsungiem i mówi, że jej telefon jest zepsuty i daje mi go do ręki. Odłożyłem go na blat i się pytam o co dokładnie chodzi, ona mówi, że nie może obracać się w Youtube w filmach 360, no i mi to pokazuje. Więc sprawdzam czy ma zaktualizowaną chociaż xD pisze, że zaktualizowana. Sprawdziłem szybko na internecie czy ten telefon ma żyroskop i go nie miał, no to jej wyjaśniam: bez żyroskopu telefon nie może określić tego w "jakim obrocie iks de" się znajduję i jej to zademonstrowałem przekrzywiając go na boki. Spytała czy nie mogę jej tego zainstalować. Ja powiedziałem, że jest to część fizyczna w telefonie, która jest umieszczona w środku. Ona mi chyba coś nie wierzyła to jej powiedziałem, że jeśli by nie miała aparatu w telefonie to jak by robiła zdjęcia? Ona odpowiedziała: normalnie, snapchatem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

XDDDDDDDD
  • 51
@Felonious_Gru: jestem człowiekiem naprawiającym telefony a nie proponującym produkty ze strony, która wygląda jak z lat 90. Obstawiam, że ta karyna nie będzie aż tak zawzięta. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kreation: W sumie każdy telefon jest awaryjny, każdy telefon ma mniej lub więcej wad. Jednak ze względu na popularność często mam u siebie Samsung te wszystkie Grand Prime itp za złotówkę. U mnie np. w Redmi Note 2 zmieniałem płytę główną bo się wyłączył i nie było innego ratunku. Marka Xiaomi jest ciągle świetną marką, tak samo jak LeTV, Ulefone i Meizu. To są 4 chińskie firmy przy których nie można
@Kreation: sama awaryjność to sprawa losowa i myślę, że jeśli Xiaomi/LeTV/Meizu/Ulefone byłoby tak samo popularne jak np. Samsung czy LG nie trafiałoby do mnie częściej niż telefony tych popularnych producentów.
@mistellaire: 16 na oko xD i tak jak ktoś nie pełnoletni do mnie przychodzi i chce oddać telefon to jednak wolę konsultować to z pełnoletnim opiekunem żeby problemów nie było z januszami xD
@LuckyI Gdyby nie to że dawno temu pracowałem na infolinię jednego z rodzimych operatorów to bym tobie nie uwierzyl. Pamiętam jak zadzwoniła pewna kartka z iPhone-em ze jej kasa z konta ucieka, po ustaleniu że korzysta ze śmietaną wyjaśniłem jej że niestety ale ten telefon może łączyć się z internetem przez co bez pakietu internetowego naraża ją to na dodatkowe koszta itp itd. skisłem kiedy mi odpowiedziała że to je iPhone najnowszy
@LuckyI: I pewnie za wymiane LCD z digitizerem w (iP5) też bierzesz w tym Krakowie 500zł - beka z podludzi których nacinasz. 82zł i 5minut roboty. A w obecnym kosztuje mnie to 575zł (6s+) Pytanie ile Ty bierzesz za ekran z digitizerem (bez srania się z Loca) do ip6s+ ?
@LuckyI: pisałeś o xiaomi, letv, Ulefone i Meizu a jak sprawa wygląda z Lenovo czy huaweiami?
mam problem z lenovo a806, zrobiła się z niego cegiełka niechcący, przy nieudanej probie zmiany softu, jest na to jakiś ratunek?