Wpis z mikrobloga

@Atexor: Taka standardowa obróbka. Przygaszenie świateł, lekko rozjaśnione cienie na dole no i trochę kontrastu, który podbija też nieco nasycenie barw. Z tego miejsca zazwyczaj super widać też Tatry, ale całe były zakryte chmurami. Ogólnie zrobiliśmy 33 km tego dnia, trochę po Pieninach i szybciutko na Radziejową, żeby załapać się na zachód :)
@ZielonyZwyboru: byłem rok temu w Bieszczadach (jezioro Solińskie). Piękne tereny. Aczkolwiek w Bieszczady też chętnie bym się wybrał, tym bardziej że często tutaj ludzie tutaj wrzucają z niego foty... jak i z Tatr, ale na nie nie mam aż takiej kondycji ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Mógłbyś wrzucić jeszcze RAW foto? Do wallpaper folderu (:
@ZielonyZwyboru: Niby ta, ale u mnie ostatnio z kondycją średnio. Ciągle studia-dom-studia-dom. Rok temu to jeszcze WF miałem na uczelni to jeszcze jakiś większy ruch był, a teraz... "i kamieni kupa".

Kurczę, szkoda. Osobiście najbardziej lubię takie nieprzetworzone zdjęcia, najbliższe temu, czemu się zdjęcie robi.
@Atexor: Tak naprawdę, to nie ma czegoś takiego jak nieprzetworzone zdjęcie. Każda komórka nawet, przetwarza zdjęcie wg swojego silnika. Możesz ustawić wyższy kontrast, nasycenie, ostrość, balans bieli czy cokolwiek innego. Poza tym ludzkie oko jest znacznie lepszym "narzędziem" niż matryca aparatu, dlatego zdjęcia trzeba trochę poprawiać. Pewnie sam byłeś kiedyś świadkiem jakiejś ładnej sceny, a aparat w telefonie zamiast zarejestrować błękitne niebo, to zrobił z niego białą plamę, albo postacie na