Wpis z mikrobloga

Dwa pytania #mikrokoksy
1. Ile B/W/T na redukcji? Waga ~83kg, na oko z 15-18% bodyfatu. Powinienem bazować głównie na białku i ograniczyć węgle? Trenuje siłowo 3 razy w tygodniu dodatkowo czasem czwarty raz jakaś koszykówka czy interwały. Ogólnie nie jestem tłusty, na ciele rysują się mięśnie ale klasycznie cały tłuszcz gromadzi się w okolicy brzucha. Chciałbym zrobić kaloryfer i znowu zacząć powoli budować masę bez zalewania się.

2. Co sądzicie o beef jerky takiej jak ta powiedzmy http://allegro.pl/polska-suszona-wolowina-wild-willy-beef-jerky-30g-i6100440366.html na przekąskę? Wracam z siłowni koło 20, jem kolację ale siedzę do tej 24 lub do 1 i robie się lekko głodny, a taka suszona wołowina to prawie samo białko i bardzo małe ilości tego dają mi poczucie sytości.
  • 9
@maciejze:
1. Było milion razy, masz cały tag treści
2. Drogie fest. Kup za ~50zł suszarkę i sam sobie przygotuj taką wołowinę jeżeli chcesz ją jeść. Ale makro ma świetne.
@maciejze:
1. Bez różnicy zbytnio, możesz dać białko 2g na kg masy ciała żebyś za dużych spadków nie miał na redukcji, a tak to W i T, wedle uznania. Ważne żeby kalorie były ujemne. Ja mam proporcje BWT 30%/35%/35% i fat leci w dół. Jak chcesz szybkich rezultatów to możesz się bawić w jakieś niskie węgle itp.