Wpis z mikrobloga

#sql #aspnet #programowanie
mam malutki problem,
chciałbym wyświetlić dane w tabeli na stronce, ale żeby dotyczyły one tylko zalogowanego użytkownika, czyli do zapytania sql (powiedzmy select * from zamówienia) dorzucić "where login=" i po znaku równości miałby być username zalogowanego użytkownika. I tu jest problem, bo nie wiem jak przekazać ten parametr, czytałem coś o context.user i innych metodach zwracających login, ale nic nie mogę zdziałać. Za pomoc ofiaruje plusa! (ʘʘ)
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PwQt nie, niestety webformsy. Z entity też nie korzystałem, przerzuciłem tylko datalist z toolboxa i conncetionstringiem podpiąłem do bazy. Bez where wszystko ładnie wyświetla (taki powiedzmy panel admina trochę wyszedł), ale chciałem zrobić żeby wyświetlało tylko dla zalogowanego użytkownika (taka historia zamówień). Jeżeli jest to niewykonalne to nie było sprawy, tylko daj znać :)
  • Odpowiedz
Jak tak, bo sam w tym sem robię pierwszą apkę w asp.net mvc, i login w Web.Config mam ustawiony tak:

Gdzie loginUrl to adres gdzie się loguję.

w tej metodzie logującej mam coś takiego
  • Odpowiedz
@PwQt: @kapelusz jeżeli mógłbym wrzucić dane z sesji, to też by nie było problemu. W menu mam coś takiego "Witaj, <%: Context.User.Identity.GetUserName() %>!" i działa elegancko
  • Odpowiedz
ta baza ma i tak 5 userów więc... :p tak samo jak @PwQt robie tylko projekt na zaliczenie, z asp nie wiąże przyszłości bo wyjątkowo mi z nim nie po drodze
  • Odpowiedz