Aktywne Wpisy

njay +150
#kupujcopolskie
Z okazji przekroczenia 500 subskrypcji autorskiego tagu wrzucam wpis specjalny na tą okazję, ale najpierw dziękuję wszystkim za zainteresowanie, miłe słowa i liczne komentarze, które przekroczyły wielokrotnie moje oczekiwania. :) Zapraszam do regularnego przeglądania tagu, z czasem będzie na nim coraz więcej wartościowych treści.
Przyjrzyjmy się dziś, jak to tak naprawdę jest z tymi sklepami spożywczymi. Które są polskie, które zagraniczne i skąd.
Zachęcam do kupowania w polskich sklepach, wspierajmy naszą
Z okazji przekroczenia 500 subskrypcji autorskiego tagu wrzucam wpis specjalny na tą okazję, ale najpierw dziękuję wszystkim za zainteresowanie, miłe słowa i liczne komentarze, które przekroczyły wielokrotnie moje oczekiwania. :) Zapraszam do regularnego przeglądania tagu, z czasem będzie na nim coraz więcej wartościowych treści.
Przyjrzyjmy się dziś, jak to tak naprawdę jest z tymi sklepami spożywczymi. Które są polskie, które zagraniczne i skąd.
Zachęcam do kupowania w polskich sklepach, wspierajmy naszą
źródło: temp_file3648473869005598583
Pobierz
Teuvo +127
dzisiaj mija 10 lat od premiery wiedźmina 3
i jak się z tym czujecie
3 wiedźmin 3 nadal najlepszy
i jak się z tym czujecie
3 wiedźmin 3 nadal najlepszy
źródło: __geralt_of_rivia_and_roach_the_witcher_and_2_more_drawn_by_akreon__c21f4ac9de47b8cae53a0008f910060d
Pobierz

Studiuję Elektronikę i Telekomunikację na specjalizacji teleinformatyka. Brzmi fajnie, co nie? Dwa lata temu też tak myślałem, od zawsze lubiłem dłubać w komputerach, poznawać tajniki elektroniki, bawić się w administrowanie sieci czy obserwować jak zachowuje się "maszyna" gdy dam jej takie lub inne zadanie. Jednak teraz.. ech, to wszystko zaczyna mnie przerastać, nudzić, coraz mniej ciekawi, ba, wręcz męczy i irytuje. Myślę, że głównym powodem są przedmioty które w ogóle mi się nie przydadzą w rozwoju, a stanowią ogromny zapychacz (no i w niektórych przypadkach nie obędzie się bez "wykupki"). W tym wszystkim najgorszy jest fakt, że praktycznie nie wynoszę jakiejkolwiek wiedzy.
Przy wyborze kierunku studiów zastanawiałem się jeszcze nad informatyką lub cybernetyką. W sumie jedni i drudzy którzy wybrali infę czy cybernę na mojej uczelni mają odrobinę prościej, a perspektywy zatrudnienia czy zdobytego wykształcenia są podobne; poza tym - też celują w branżę IT. Odrobinę żałuję że odrzuciłem te dwie opcje i każdego dnia, coraz bardziej chcę skończyć z EiT.
Tutaj też pytanie - warto byłoby poświęcić 2 lata życia i ogromny wkład finansowy rodziców, po czym rzucić to wszystko w cholerę oraz przewrócić swoje życie do góry nogami? Jakie jest wasze zdanie?
P.S Muszę jeszcze nadmienić jedno - gdybym miał na koncie jakiekolwiek "rozbudowane" umiejętności i osiągnięcia prawdopodobnie nie miałbym wątpliwości, tutaj.. ech, po prostu czuję że nie mogę żyć, jednocześnie rozwijając się - całą uwagę przykuwają studia i zaliczanie przedmiotów.
#ankieta #pytanie #studbaza #kariera
Warto?
Miom zdaniem pomoze Ci to szybciej sie uniezaleznic od starych, czas pokaze gdzie wyladujesz.
@pawel0907: Właśnie tu jest problem - nie mam czasu aby to ogarnąć. Zawsze jest "coś" do zrobienia i tym samym trudno, wręcz jest niemożliwym, wygospodarowanie dłuższej chwili na coś rozwojowego. Być może jestem leniwy i niezorganizowany.. ale w takim razie 80% mojego roku cechuje to samo.
@HcRulezzz: Dzięki samemu papierkowi? Wątpię.
@pawel0907: Ech, zobaczę jak pójdzie mi ta sesja, a zapowiada się niezbyt kolorowo.
@MajkiGee: Moim zdaniem zupełnie się nie opłaca teraz poddawać, ja jeśli widzę że nie daję rady to po prostu nie chodzę spać :D Uwierz mi pomaga :) Poza tym ile czasu ja już na studiach zmarnowałem to sobie nie mogę odżałować... ale człowiek młody głupi był. PS: Teraz robię to samo :D
Komentarz usunięty przez autora