Wpis z mikrobloga

Dzis dzień numer 4 lchf chociaż niektórzy twierdzą ze tluszczywa jest lekko mało. Waga w sumie mnie zadawala bo codziennie jest w miarę stabilnie. Wczesniej jedząc spore ilosci wegli takie traydniowe wahanie miało rozpietosc nawet 3kg. Teraz od Niedzieli idzie delikatnie w dół a wahania to 0.5kg. Rano na wadze bylo 87.4kg (niedziela bylo 88) wiec możliwe ze to tylko woda itp ale czuje sie na pewno mniej napchany jedząc zgodnie z dieta ale tym samym nie odczuwam glodu. Wczesniej miałem tak ze rano wstawalem i musialem szybko coś przegryzc bo aż jelita zoladek sciskaly. Liczę dokładniej makro i wczoraj do obiadu sledzika w majinezie i smietanie musialem dorzucic mini kostkę masla bo nie urobilbym poziomu tłuszczu do końca dnia. Dzis sniadanie jajowka z 3 jaj na lyzce masła i kielbasie plus kilka kawalkow sera camembert (b/t 25/40 wiec spoko i zero wgl) Silowo jest srednio ale pracuje mi sie dobrze przy kompie , jak jest slabiej to można espresso pocisnac i jakoś idzie, dodatkowo duzo wody i rano i wieczorem tran plus cynk i aspargin (magnez i potas) . Co do warzyw to przegryzaw na co drugi posilek czerwona papryke na zmiane z jalapenos co by metabolizm sie krecil. Wczoraj kolacja dwa burgery wolowe z salata, pomidorkami koktajlowymi (3szt) jalapenos , żółtym serem i sporą ilością majonezu.

#oponaspadanalchf #mikrokoksy #dieta #lchf
  • 22
Dzis sniadanie jajowka z 3 jaj na lyzce masła i kielbasie plus kilka kawalkow sera camembert (b/t 25/40 wiec spoko i zero wgl)

@gmitek: łyżka masła na tłuszczówce?( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie pchaj w siebie tyle nabiału, w pierwszych tygodniach najlepiej zrezygnować w serów pleśniowych, zwłaszcza jeśli myślisz o ketozie.
tak łyżka masła. a czemu nie powinienem?

@gmitek: Chodziło mi o to, że tylko łyżka masła. Masz tendencję do trzymania białka w cholerę za wysoko w stosunku do tłuszczu, tak jakbyś się bał tego drugiego.

z tego co wiem to tłuste sery jak najbardziej. jakie są przeciwwskazania?

@gmitek: Tłuszczówka to tłuszczówka, a Ty uparcie ciśniesz białko.
okej ale ser ma 25g białka na 100 i około 40g tłuszczu na 100 wiec jest nadmiar tluszczu czyli ide w dobra strone.

@gmitek: Jaki masz rozkład BTW? Bo na tłuszczówce to mniej więcej BTW 1 : 2,5-3,5 : 0,5. Ser w tym przypadku wygląda słabo, chyba że dodasz tam jeszcze jakiegoś tłuszczu.
@rdza nie moge takich proporcji przyjmowac bo potrzebuje przy mojej wadze okolo 160g bialka dziennie wiec wychodziloby z tlszvzu ponad 3500 kcal przy Twoich proporcjavh co najwyzej moge sobie pozwolic na BT 1:2 i nie wiecej aby tez tracic wagę.
@gmitek: #!$%@? jakie tu bzdury ida xD
160 g bialka to nie jest duzo, zalezy w sumie od Twojej budowy ciala (somatotyp i wzrost), ale na pewno nie odbije sie taka dawka na zdrowiu w zadnym stopniu.
Jedyne co to faktycznie ograniczaj nabial w wersji podstawowej; twarogi itd, staraj sie maksymalizowac tluszcze zwierzece.
A wgle to props za tluszczowke

/edit a jak trzymasz wegle?
@arkagham wiem, w te stronę ide bo dosyć sporo mam do obalenia głównie brzuch gdzie mi sie ciagle zbiera. poki co tak niski poziom cukrow mi specjalnie nie doskwiera a nawet jest spoko bo w pracy nie mam takich skoków rozproszenia i głodu.