Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +261
Gdyby ktoś się zastanawiał czemu nienawidzę mężczyzn:
A i tak mi ktoś powie, że nie mam prawa czuć się poszkodowana, molestowana, skrzywdzona, straumatyzowana bo inni się nie czują.
Prawda jest taka, że ja większość życia spotykałam się tylko z przykrością od mężczyzn i takie rzeczy tylko przypominają mi traumy z dzieciństwa. Horus by mi napisał żebym po prostu do internetu nie wchodziła pewnie i, że jestem płatkiem śniegu.
#zalesie #gownowpis #depresja
A i tak mi ktoś powie, że nie mam prawa czuć się poszkodowana, molestowana, skrzywdzona, straumatyzowana bo inni się nie czują.
Prawda jest taka, że ja większość życia spotykałam się tylko z przykrością od mężczyzn i takie rzeczy tylko przypominają mi traumy z dzieciństwa. Horus by mi napisał żebym po prostu do internetu nie wchodziła pewnie i, że jestem płatkiem śniegu.
#zalesie #gownowpis #depresja
inozytol +679
Wyjeżdżam dziś z dzieciakami na krótką wycieczkę, jutro wracamy. No i przyszło do pakowania. Położyłem w salonie na podłodze torbę i powiedziałem im: "Macie 15 minut, żebyście sobie spakowali ciuchy i zabawki. Czegoś zabraknie, to nie będziecie mieć". Zerkam oczywiście i "autoryzuję" to, co wrzucają i gdyby zabrakło czegoś istotnego, to bym zarzucił w eter "a pamiętaliście o.....?".
O ile się to różni, gdy ich mama je pakuje na wycieczkę. Biega po
O ile się to różni, gdy ich mama je pakuje na wycieczkę. Biega po
Wlasciwie to juz od dawna czuje sie gotowa emocjonalnie. Czasem jest tak, ze przylapuje sie na przegladaniu stron z poradami dotyczacymi ciazy, jej planowania, porodu albo zajmowania sie bobasami, ale wtedy szybko przestaje, bo boje sie, ze jak za mocno w to wsiakne, to moje serduszko bedzie bolalo jeszcze bardziej kiedy przypomne sobie, ze przeciez teraz to i tak niemozliwe.
Staram sie dbac o siebie - nie pije, nie pale, nie narkotykuje, prowadze regularny tryb zycia, cwicze w miare tyle ile moge, staram sie odzywiac racjonalnie. Wszystko to z mysla o tym, ze jeszcze troche i zdrowe cialo bedzie potrzebne nie tylko mi. Ale jak pomysle, ze musze jeszcze wytrzymac i nie wiem ile... czuje sie tak bezsilna i chce mi sie plakac.
Sa tu dziewczyny z podobnymi problemami?
#pytanie #rozowepaski #feels i moze #zwiazki
Komentarz usunięty przez autora
Tylko bigos.
Lubię wieczory gdy robisz przetwory.
@Cappuccinos: zycie jest super! nigdy nie jest idealnie, ale zawsze jest cos pozytywnego
@aloszkaniechbedzie: @Radeg90: nie mam meza (nie mam nawet chlopaka) i do tego potrzeba duzo pieniedzy, zeby zrobic to "bezpiecznie"
@kasiknocheinmal: bo chce miec dzieci?
Ci normalni znajomi, którzy mają dzieci, zdecydowanie się tak nie zachowywali.
są ludzie, którym po prostu się w miłości nie udaje i wszelkie rady typu wyjdź do ludzi, zagaduj, biegaj, są w tej kwestii centralnie o kant dupy (nie twierdzę, że też takie dajesz, ale imo znalezienia partnera nie da się wypracować, a jeszcze jak laska ma ciśnienie na dziecko, to w ogóle, nie wyobrażam sobie, żeby zaczynała nową znajomość od wyrażenia tej
Staram sie wygladac ladnie, byc zachecajaca zeby do mnie zagadac. Wolalabym dopasowac sie do konkretnej osoby, zeby jej bylo milo, zamiast czytac ksiazki "jak poderwac faceta" albo "dlaczego mezczyzni kochaja
Nie tylko bigos ;3