Aktywne Wpisy
Zjadlem_Babcie +667
Oświadczam ze przez 8 lat rządów PiS, nie wziąłem nic z tarczy, nic z 500 plus, dotknąłem tez 13 i 14 emerytury, nie zainteresowałem się nawet laptopem dla gowniaka czy wyprawką szkolną. MAM CZYSTE RĘCE . Bo jestem #!$%@? mężczyzna po 30 na etacie i nie mam kaszojada. Nas się rucha a nie wspomaga. #bekazpisu #bekazkoalicjiobywatelskiej
techno_mojsze +170
Pytanie z kategorii 100% na serio, chciałbym dowiedzieć się jaka logika stoi za obecnym stanem rzeczy:
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego urzędy są otwarte w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych, kiedy większość ludzi jest w pracy? Dlaczego nikt nie przepchnął zmiany godzin na np. 12-20, tak żeby każdy mógł załatwić sprawę, tylko trzeba brać wolne w pracy żeby udać się do jaśnie pana urzędnika?
#pytanie i trochę #zalesie
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego urzędy są otwarte w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych, kiedy większość ludzi jest w pracy? Dlaczego nikt nie przepchnął zmiany godzin na np. 12-20, tak żeby każdy mógł załatwić sprawę, tylko trzeba brać wolne w pracy żeby udać się do jaśnie pana urzędnika?
#pytanie i trochę #zalesie
Tl;dr w komentarzu a teraz dłuższa wersja moich obserwacji i szerszy komentarz odnośnie stanu rzeczy którego nie rozumiem.
Wielu ludzi przed śmiercią mówi że żałują tego, że zbyt mało korzystali z życia, zbytnio się przejmowali innymi zamiast stawiać siebie na pierwszym miejscu oraz że zbyt dużo czasu poświęcali na pracę lub zwyczajnie go marnowali. Podejrzewam, że wasze odpowiedzi pokrywałyby się z tym. Dlaczego więc ludzie nie uczą się na cudzych błędach? Dlaczego tu na ziemskim padole wyznacznikiem świetnego życia jest #!$%@? nadgodzin w korpo, wyświadczane przysług innym bo kulawo z asertywnością, odmawianie sobie uciech typu imprezy z wciąganiem koksu z cycków panienki na Ibizie lub bardziej przyziemnych jak kupno motoru, podróże w dzikie zakątki świata, spełnianie marzeń. Wręcz krytykowana jest taka postawa, przykład feuera i tego drugiego na Bali. #boldupy niektórzy mają nie na żarty. Śmieszy mnie to. Właśnie tutaj na wykopie często można taką postawę zauważyć. Jak ktoś korzysta z życia, zalicza wiele kobiet zamiast związać się z jedną (lub nie daj Boże gdy różowa zalicza facetów), praca nie jest dla kogoś najważniejsza, pieniądze z niej wydaje na to co mu się zamarzy, czy cholernie nieekonomiczne auto, czy podróż do Pattaya #pdk czy licencję pilota awionetki, czy imprezy zakrapiane drogimi trunkami i koksem czy z kolei sesje na Ayahuasca bądź grzybkach w Peruwiańskiej dżungli. Lub [wpisz co zechcesz]. Zwykle tacy ludzie jak ten cały Dan Bilzeran są krytykowani. Ale czy on na łożu śmierci powie, że czegoś sobie odmówił, żałuje? A taki korposzczur, który przez te dedlajny zawału dostanie w młodym wieku co powie?
Czemu to piszę? Akurat zmieniłem pracę i jestem prawie codziennie z 20 facetami w wieku 20-35. Albo pracoholicy albo ludzie zupełnie pozbawieni marzeń. Po pracy najważniejsze oczywiście piwo, codziennie paczka fajek a potem lament że mało kasy i nie starcza do ostatniego. No bo trzeba jeszcze na rodzine łożyć. Nie wnikam czy dziecko z wpadki czy nie ale zawsze mnie zastanawia jak dwudziestoparolatek z niecałymi 2000 na rękę decyduje się zakładać rodzinę. I ci ludzie wieczne narzekają. Na wszystko. Cieszy ich tylko wolne bo mogą się #!$%@?ć jak żona pozwoli. Żal mi takich ludzi, bo spotykałem na swojej życiowej ścieżce ludzi w wieku 50-60 którzy całe życie spędzili pracując ciężko, dla których jedyną uciechą był zakrapiany grill. Co taki człowiek odpowie na zadane przeze mnie na początku wpisu pytanie? Co ty odpowiesz Mireczku?
#przemyslenia #rozkminy #niepopularnaopinia #pracbaza #zycie #pytanie
@Go_Ask_Alice: kwestia pojmowania przyszłości. Ostatnio zastanawiałem się nad tym, co bym robił, gdyby został mi rok-półtora życia (przy okazji tego, że dowiedziałem się, że znajoma młodsza ode mnie ma guzy rakowe) - normalnie ludzie w filmach i w życiu gonią wtedy za wielką, spełnioną miłością. U mnie byłaby to ostatnia rzecz jakiej bym wtedy chciał - kobiety liczyłbym
Czego dzisiaj żałujesz?
Jeśli teraz dowiedzielibyście się, że zostało wam kilka dni życia to jaka byłaby wasza odpowiedź na pytanie "czego najbardziej w życiu żałujesz, że nie zrobiłeś lub żałujesz że zrobiłeś"?
Czego dzisiaj żałujesz?
@oskar_15: haha.. ale z Ciebie śmieszek..