Aktywne Wpisy
Dorodny_Wieprz +17
Ma ktos jakis pomysl na fajna indywidualna tablice rejestracyjna do 911?
Bez cringu, ma byc troche smieszne troche zaczepnie.
Mozliwy zakres: C[od 0-9] 3-5 cyfr/liter
Przyklady:
C0
Bez cringu, ma byc troche smieszne troche zaczepnie.
Mozliwy zakres: C[od 0-9] 3-5 cyfr/liter
Przyklady:
C0
sakiro12 +161
Jak najlepiej zacząć rysować, jakie książki przeczytać żeby nabyć jakichś podstawowych informacji? Chcę rysować i jestem skłonny nie polegać na motywacji tylko na dyscyplinie ale od jakiegoś czasu moje umiejętności nie idą w ogóle do przodu, w sensie, jak nie umiałem rysować tak nadal nie umiem :D Jakieś porady dla super początkującego kogoś kto chce zacząć coś tam rysować?
Z samych rysunków są pomocne bo są sposoby na usta np. A ze wzroku tak nie narysujesz.
Drugie to ogladaj wszystko to co jest na twoim poziomie - na drawcrowd czy digitalart , deviantart - ogolnie portalach, ale nie patrz na majstersztyki tylko na tych co zaczynaja.
Ja np. Swietnie rysuje ale cale zycie mam problem z kolorami :/ i obojetnie ile nad tym pracuje to zwykle tego nie czuję jakoś.
Wazne tez jest zeby czerpac inna wiedze - nawet z fotografii o kompozycji.
Jezeli znajdziesz dobry poradnik jak rysowac np. Czlowieka to tam jest jak
@huzarius: bo chcę umieć rysować, mam sporo pomysłów na postacie itd. Fajnie byłoby po prostu umieć przelać na papier to co sobie wymyśliłem :)
Co do wacoma - myślę że najpierw nauczę się kontrolować dobrze rękę, tak jak
Chodzi o to tez, ze odzczedzasz czas np. Jak chcesz tak jak farbami - pamietam, ze to ciezko wszystko rozlozyc i pozniej zlozyc to duzo pracy.
Tez na kompie fajnie bo nie ogranicza ciebie zadna technika, narzedzie itp. Jak chcesz wymazac