Wpis z mikrobloga

@trb: Zależy od projektu i grupy docelowej (np. na stronie szpitala się nie sprawdzi, gdzie mogą wchodzić starsi), ale dlaczego nie miałbyś korzystać. Z jakiegoś powodu Google to promuje ;)
  • Odpowiedz
@trb: Narzekanie na hamburgera jest modne, ale prawda jest taka, że KAŻDY użytkownik widząc takie menu od razu będzie wiedzieć jak z niego skorzystać.
  • Odpowiedz
ale prawda jest taka, że KAŻDY użytkownik

@Marmite: Jakieś dane, czy ci się tak po prostu wydaje?

Szczerze cała dyskusja o hamburger menu jest trochę przesadzona, ale jak zamiast 3 kresek wstawimy słowo MENU lub coś podobnego to każdy kto wie czy nie wiem czym jest hamburger menu będzie wiedział że MENU to menu... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Greg36: Statystyki z dupy, jak to w Internecie. Niemniej nie znam nikogo, kto by nie ogarniał czym jest hamburger menu, zresztą idąc dalej za tym co powiedziałeś - zawsze można dać napis menu.
  • Odpowiedz
@trb: ja daję hamburgera + napis Menu zwykle jak już muszę go używać, ale zależy to od konkretnego projektu i grupy docelowej, czasem sam hamburger będzie okej.
  • Odpowiedz
@trb: Myślę, że nie chodzi o to, że ktoś nie będzie wiedział, jak używać tego menu, tylko bardziej o to, że użytkownik nie widząc od razu wszystkich opcji menu rzadziej będzie zagłębiał się w podstrony, niż gdyby miał wszystkie opcje widoczne od razu.
  • Odpowiedz