Aktywne Wpisy
m__b +121
Cześć Wykopowicze!
Od początku istnienia Wykopu staramy się, żeby to miejsce było wszystkich przestrzenią do swobodnej dyskusji, gdzie każdy z nas może wyrazić swoje zdanie bez obaw o cenzurę. To dla nas niezwykle ważne, bo to właśnie nasza niezależność sprawia, że Wykop jest takim wyjątkowym miejscem.
Jednocześnie, chcemy aby każdy mógł czuć się dobrze w przestrzeni jaką jest Wykop. Uważamy, że wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Dajemy każdemu swobodę wypowiedzi, ale zależy nam na tym, aby używane w dyskusji słowa nie raziły niczyich uczuć.
W związku z tym zdecydowaliśmy się wprowadzić pewne ograniczenia widoczności słów, które uważane są za kontrowersyjne. Mamy nadzieję, że dzięki temu, nawet najbardziej gorąca wymiana zdań nie sprawi, że ktoś poczuje się źle.
Od początku istnienia Wykopu staramy się, żeby to miejsce było wszystkich przestrzenią do swobodnej dyskusji, gdzie każdy z nas może wyrazić swoje zdanie bez obaw o cenzurę. To dla nas niezwykle ważne, bo to właśnie nasza niezależność sprawia, że Wykop jest takim wyjątkowym miejscem.
Jednocześnie, chcemy aby każdy mógł czuć się dobrze w przestrzeni jaką jest Wykop. Uważamy, że wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Dajemy każdemu swobodę wypowiedzi, ale zależy nam na tym, aby używane w dyskusji słowa nie raziły niczyich uczuć.
W związku z tym zdecydowaliśmy się wprowadzić pewne ograniczenia widoczności słów, które uważane są za kontrowersyjne. Mamy nadzieję, że dzięki temu, nawet najbardziej gorąca wymiana zdań nie sprawi, że ktoś poczuje się źle.
mickpl +521
W sumie jak serio zablokujemy 22 mld dla deweloperki shitpostingiem na umierającym portalu ze śmiesznymi obrazkami to będzie to jedna z dziwniejszych akcji w mojej internetowej karierze.
Potem przywracamy handel w niedzielę.
#nieruchomosci
Potem przywracamy handel w niedzielę.
#nieruchomosci
http://plikicke.cie.men.gov.pl/_EGZAMIN_MATURALNY/2016/FORMULA_OD_2015/jezyk_francuski/MJF-R1_1P-162.pdf
9 A été créée
As
Son pays le manquait
Ne vienne pas
Ale to tak na czuja, bo nigdy nie uczyłem się francuskiego w szkole
I masz rację że lui, a nie le. W końcu jest manquer à qqun, a nie manquer qqun.
A mowa zależna w czasie przeszłym wiąże się ze zgodnością czasów:
present → imparfait
imparfait → imparfait
passé composé
To może mu napiszemy poprawne odpowiedzi :-)
W 9.4 nie powinno być vienne? Znaczy subjonctif?
@JohnFairPlay:
W 7.2 to "zastanawiała się jak mężczyzna zareaguje", po prostu tak jest. Nie potrafie wytłumaczyć.
Powiem Ci że ja patrze jak jest według gramatyki itp itd. Ja francuskiego uczę się na pełen etat od początku podstawówki aż po koniec liceum, francuski miałem i mam na codzień wszędzie, do tego książki, gazety, radio itp. i mi to po prostu naturalnie przychodzi kiedy jakie słowo i forma. Czasami