Aktywne Wpisy
OVHcloud +164
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nobody32 +38
Wczoraj rozmawiałem przez telefon z pewną Polką urodzoną w Polsce, około 50 lat. Wyjechała na parę dni na #litwa. Gdy rozmawialiśmy, zwiedzała cmentarz na Rossie. Powiedziała, że jutro idzie na Ostrą Bramę i że na sto procent będzie miała wyłączony telefon, bo to niby jakieś niesamowite miejsce.
Czytałem wikipedię: ten cmentarz na Rossie to po prostu katolicki cmentarz gdzie leżą głównie Polacy mało znani nawet w Polsce. A Ostra Brama to po prostu jakiś zabytek jakich wiele w każdym mieście.
W trakcie naszej rozmowy wypowiedziałem się o tych miejscach tonem dość obojętnym, może nawet lekko pokpiwającym, za co ta kobieta się na mnie obraziła. Czy możecie mi wyjaśnić skąd ten nabożny stosunek do tych miejsc wśród Polaków?
#kiciochpyta #polska #historia
@PolakKatolik: Co mnie Pan tu imputujesz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tu trochę pisałem o temacie (specjalnie dla Ciebie wyszukałem):
http://www.wykop.pl/wpis/17631023/#comment-61996091
Pkt 1. czy ty przypadkiem nie porównujesz gruszek z jabłkami? Piszesz o forach, a mi chodzi o izraelski odpowiednik wykopu/onetu/faktu, czyli miejsc dla sebixów/karyn.
@PolakKatolik: Cieszyłbym się gdyby tak było, ale niestety te szajby dość ładnie ustawiają temu krajowi markę i wbrew pozorom mają spory wpływ na taki na przykład PIS. Mnóstwo Żydów spoza Polski może spokojnie sobie poczytać polską książkę czy gazetę (ciekawe ilu Polaków zna hebrajski ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) i zaznajamia się na
@bygsyti: Uczyli się w szkole Inwokacji z Pana Tadeusza. (Moja rodzina faktycznie pochodzi po połowie z Wilna i mogłabym mieć nabożny stosunek, ale jakoś nie mam. Ostra Brama to nic ciekawego, cmentarz na Rossie za to tak - bardzo wielokulturowy).