Wpis z mikrobloga

@enforcer: bardziej chodzi mi o charakter i splot wydarzeń niż o siłę. Ale wydaję mi się że najsilniejszy jest tenshinhan, w końcu udało mu się sparaliżować swoimi atakami komórczaka w formie doskonałej. Najsilniejszy atak krilina to kienzan, lecz po freezerze był on totalnie bezużyteczny.
@crystaldragon:
Meh. Ten atak w walce z Cellem to czysta niekonsekwencja twórcy. Z założenia polegał on na zebraniu całej energii ciała, więc można go było porządnie zrobić tylko raz. A w tej walce Tien użył go kilkanaście/kilkadziesiąt razy, co oznaczałoby, że podzielił energię swojego ciała na tyleż porcji. Ergo ten atak powinien wywrzeć na Cellu taki efekt co obsranie przez muchę.

A Yamcha był spoko do pierwszego turnieju - potem został
@SmokeProspector: sam sprawdzałem, bo w DBZ nic o nim nie było, a te trzecie oko podejrzane było ;)

wysoki, zawsze łysy, dobrze zbudowany Ziemianin, a właściwie ziemski Metys, potomek Rodu Trójokich, mistrz sztuk walki i Wojownik Z.

Jest najsilniejszym uczniem Żurawiego Pustelnika i Tao. Jego najlepszy przyjaciel to Jiǎozi, którego Ten traktuje jak młodszego brata. Charakterystycznymi cechami Tenshinhana są trzecie oko, pozostałość po przodkach z Rodu Trójokich oraz blizna na piersi,