Aktywne Wpisy
GrzegorzPpoz +159
#!$%@? rzygam już tym portalem. Od kilku tygodni całe gorące permanentnie #!$%@? waleniem konia do rozliczeń pisowców albo podniecaniem się najpierw chadem kotłownią, a teraz tuskiem. To już nie jest portal ze śmiesznymi obrazkami tylko czysty propagandowy ściek. Dosłownie nie ma się nawet do czego uśmiechnąć na tej smutnej jak #!$%@? stronie. Serio wam się jeszcze nie przejadło czytanie kolejnego wpisu zaczynającego się od "gdyby nie tusk to błe błe błe węgry
adi0 +1019
Oczywiście pomijam miejsca typu stadiony, gdzie rozkład płci jest wyjątkowo nierówny, ale już np. w kinach taki system byłby zasadny. Zresztą z tego co wiem przynajmniej jedno warszawskie kino jest takie, że męski kibel jest malutki, a damski ogromny i ani w jednym ani w drugim nigdy kolejek dzięki temu nie ma.
W każdym razie - to jest rzecz, którą naprawdę feministki mogłyby się zająć, sądzę, że poprawa tego stanu, byłaby największym zwycięstwem feminizmu od kilku dekad ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#neuropa #architektura #niepopularnaopinia
@BongoBong: nie zdzierżyłbym w męskim kiblu takiego syfu jaki panuje w damskim...
@BongoBong: IMO pod warunkiem dość mocnego ich "obudowania" - pełna koedukacja raczej nigdy się nie przyjmie ;)
@mnik1: bo jeszcze jakaś pani beniza zobaczy? No straszne ( ͡° ʖ̯ ͡°)
1. Kabina
2. Czy ujrzenie beniza przez dziewoję jest czymś gorszym niż zobaczenie beniza przez posiadacza innego beniza?
3. Ujrzenie beniza jest najbardziej prawdopodobne przez innego użytkownika pisuaru
4. Nigdy nie widziałem beniza innego użytkownika pisuaru.
IMHO dzielenie łazienek na męskie i damskie to jakiś relikt. Ten relikt zresztą trzyma się również w miejscach gdzie nie
Nie wiem jak podchodzą do tego kobiety. Przydałby się ich głos i ogólniej parytet w tej dyskusji ;) Mnie się wydaje, że poprawianie makijażu to drugo-trzeciorzędna funkcja toalety. Cały mój pogląd jest raczej z męskiego punktu widzenia. Jestem więc skłonny zmienić zdanie, ale raczej nie przy argumentacji "bo tak", "bo głupio".
@tataxxl: Kobiety też częsciej sikają (kwestia budowy układu moczowo-płciowego, między innymi krótszej cewki moczowej). Poza tym jest ich więcej (szczególnie w wieku, gdy jest koniecznosć częstszego korzystania z toalety).