Wpis z mikrobloga

Bardzo polecam ten artykuł, opisywaną taktykę pisowskich propagandystów bardzo często spotyka się również tu na wykopie:

Jest ich wielu. Są wyznawcami symetrii, według której nie ma większej różnicy między PiS a innymi partiami. Jeśli już, to taka, że PiS próbuje wreszcie coś zrobić. A zagrożenie demokracji to zawracanie głowy. PiS uwielbia symetrystów.

http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1659840,1,klatwa-politycznego-symetryzmu.read

#dobrazmiana #neuropa #polityka
  • 8
@BielyVlk: Symetryści :) Śmiem twierdzić, ze stygmatyści tworzą symetrystów. A jakie to wygodne. Wszelka dyskusja sprowadza się do etykietowania, Chyba to jest głównym celem
- On ze mną rozmawia, ma inne zdanie. On, śmie stwierdzić, że PO było złe.
Napisz mi proszę wiec, jaka forma dyskusji i różnicy zdań pozostaje by nie być zetykietowanym.
@BielyVlk: Ale defacto zarówno PiS jak i PO, PSL czy SLD to partie socjalistyczne, różnice są jedynie w metodologii działań (wcale nie tak duże) oraz poglądach obyczajowych. Czy widząc ten niezaprzeczalny fakt jestem już symetrystą, czy jeszcze nie?
Napisz mi proszę wiec, jaka forma dyskusji i różnicy zdań pozostaje by nie być zetykietowanym.

@edo48: Ależ bardzo prosto. Zamiast bronić PiSu zasłaniając się niedobrą Platformą, miej jaja przyznać, że najzwyczajniej pochwalasz to parszywe rozdawnictwo, rozpieprzanie budżetu, demolowanie instytucji państwa prawa, rujnowanie polskiej dyplomacji, dowalanie nowych podatków czy wprowadzanie propagandy rodem z głębokiego PRL.

Masz poglądy autorytarne, bolszewickie, antyliberalne albo jakieś inne to ich po prostu broń, a nie zasłaniaj
@BielyVlk: To ja Ci przypomnę, że #!$%@? 150 miliardów z OFE. Przy obecnej ilości wniosków (niecałe 2,5 mln ale zaokrąglam) miesięcznie wydamy 1.250.000.000 PLN, a rocznie 15 miliardów. Żeby pobić poprzedni rekord 500+ trzeba by wypłacać 10 lat. Różnica jest taka, że wtedy zwyczajnie okradli ludzi z ich pieniędzy, teraz jednych okradają, aby "obdarować" innych. Masz może jeszcze jakieś mądre przykłady?
@BielyVlk: Masz poglądy autorytarne, bolszewickie, antyliberalne albo jakieś inne to ich po prostu broń, a nie zasłaniaj się Donaldem Tuskiem albo Ryszardem Petru.

Czyli jak TVP za PO stosowała manipulację podprogową nie mogę użyć tego argumentu
Czyli jak w 2011 Fakty prały wam mózgi zaczynajac każde wydanie od nienawistnego ataku na PIS a kończąc, na wyśmiewaniu się PIS nie mogę użyć tego argumentu
Czyli nie mogę poczekać i zobaczyć jak im
Czyli jak TVP za PO stosowała manipulację podprogową nie mogę użyć tego argumentu

@edo48: Tak tak, manipulacje podprogowe. I za wszystkim stoją reptilianie.

Według wstępnych opinii z tytułu 500 plus przybedzie 1 milion obywateli. Balcerwoicz tak pwoiedzał.

Oto, co powiedział Balcerowicz:
- Nie znam żadnych badań, które mocno potwierdzałyby, że dzięki programowi "Rodzina 500 plus" będzie więcej dzieci - powiedział prof. Balcerowicz. Jego zdaniem jest to "marnotrawstwo", gdyż za mniej pieniędzy
@BielyVlk: piaskiem po oczach Balcerowicz, obejrzyj uważnie, jest fragment z milionem, mina mu się lekko skrzywiła.

A jednak była manipulacja podprogowa. Podziwiam zaangażowanie. Kłamać nei lubię. JEśłi mówię nieprawd, to dlatego, że się mylę. W obydwu przypadkach było jak mówiłem.

Reptilianie? To z filmu mój własny wróg.? Ek.