Wpis z mikrobloga

Wasze zdrowie Mireczki!
wino z jabłek, nastawione we wrzesniu 2015. jablka z wlasnej dzialki. Smakuje pysznie, dosyc słodkie a-----l wyraznie zaakcentowany ale na pierwszym planie smak jablek. około 9-10% alkoholu.

według przepisu https://www.youtube.com/channel/UCoUoKQT7ElshVo8ImzZbfYw
#pijzwykopem #wino #winodomowejroboty
d.....6 - Wasze zdrowie Mireczki!
wino z jabłek, nastawione we wrzesniu 2015. jablka...

źródło: comment_N6B9Jkk3GhkZyQP5mDGhig31cMc64rE1.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wychwalany: zrob zrob z trukawek bo to moim zdaniem pewniak ze smaczne wyjdzie. Przepis od malinowego nosa z you tuba tyko proporcje mniejsze. Ja niestety poleglem na niby prostym winie z porzeczek I agrestu od samego poczatku bylo jakies taki cierpkie a po okolo 8 miesiacach nie dalo sie go wypic taka gorycz I wylalem. Nie polecam tez wina z czeresni bo po odrzuceniu owocow I wyklarowaniu to wino praktycznie
  • Odpowiedz
@daniel186: dzięki, chociaż liczyłem na przepis od A do Z, przy którym nie muszę o niczym myśleć ( ͡° ͜ʖ ͡°) A wino z wiśni robiłeś? mi smakują nalewki z wiśni i nie wiem czy w tym roku nie zrobić dla testu również wina.
  • Odpowiedz
o winie jablkowym


@PanStachZeStalowejWoli: ile w nim miałeś cukru na koniec? Ja właśnie robie z tym przepisem, nastawione 2.5 miesiaca temu i od długiego czasu utrzymuje sie BLG 11 i w smaku mega słodkie. Dodałem dzisiaj 2g pożywki, moze drożdże się pobudzą, bo powinny jeszcze trochę popracować.
  • Odpowiedz
@Wychwalany: 12 blg nastaw 17luty,
Po kilku zlaniach znad osadu dodalem okolo 3 litry wody do 25l wina, fermentacja nie ruszyla i spoko, za tydzien sprawdze czy dalej ma tak agresywmy alkoholowo_cukrowy smak i bede dodawal wody puki nie bedzie ok bo nie dajemy z zona rady pic tego syropu.. :/
  • Odpowiedz