Aktywne Wpisy
MaxoFuroPax +45
Codzienna ściana wstydu, hańby i zdrady 1/x
#warszawa
#warszawa
Blackol12 +6
Kłaniam się nisko Mirki. Przychodzę dziś do Was z moim problemem jakim jest nieśmiałość i niska pewność siebie. Dzisiaj jest o niebo lepiej jak kilka lat temu, ale wciąż niezadowalająco. Kilka słów o mnie: lvl 26, 187 cm wzrostu, morda ponad przeciętna, nawet niezła sylwetka (chodzę od kilku lat na siłownię). Mam cholerny kłopot i blokadę podejść do jakiejś ładnej dziewczyny i zainicjować cokolwiek. Dosłownie paraliżujący strach, którego nie potrafię przełamać. Z
Jesteście hipotetycznym wykopowymprogramista (15k itd), macie już własny kąt i oszczędności pozwalające na zakup kolejnego mieszkania. Jak je inwestujecie?
Kupić mieszkanie pod wynajem?
Na moje nieszczęście, oszczędności które posiadam nie pozwalają na takie dylematy. Chociaż, pozwolą mi spokojnie przeżyć rok bez pracy ;)
Komentarz usunięty przez moderatora
@Cheater: od razu, kupiłeś kawalerkę za 200k i masz kawalerkę nadal wartą 200k + to, co zarobiłeś z wynajmu
Komentarz usunięty przez moderatora
W sytuacji gdy nie uda się Ci wynająć przez rok (z jakiegoś powodu) też w ten sposób zarobisz na ratę i opłaty
Jest bardzo duża różnica między kredytem konsumpcyjnym a inwestycyjnym
Komentarz usunięty przez autora
W co więc Twoim zdaniem lepiej zainwestować, mając wolne kilkaset k i nie mając pomysłu/czasu/chęci na jakiś konkretny biznes?
Bo jakby tak nad wszystkim malkontencić, to chyba najlepiej się od razu zabić, bo przecież na wszystkim można potencjalnie stracić.