Aktywne Wpisy
Kagernak +72
Do pracy przyszła nowa dziewczyna, nawet spoko, całkiem ładna (wyższa ode mnie xd), ogarnięta, dobrze się z nią gada, tylko gust muzyczny ma c-----y, ale mniejsza z tym. Pracuje u nas dopiero drugi tydzień a dzisiaj tak znikąd do mnie wypaliła czy nie chciałbym z nią wyprowadzać psy ze schroniska. Ja byłem nieźle zdziwiony bo w końcu się znamy niecałe dwa tygodnie a ona już takie coś mi proponuję, ale jej odpowiedziałem
mickpl +873
Propsuję Panią Iwonę Srokę z zarządu Murapolu, która jakiś czas temu w Parkiecie mówiła, że stawiają na wysokie marże a nie wolumen, a potem pobiegła na transmitowaną live Komisję Infrastruktury gdzie przekonywała, że 0% jest bardzo potrzebne bo koło zamachowe gospodarki. Tym samym postawiła do pionu całe media, wygenerowała może ze 4 mln wyświetleń na twitterze i dostała nawet dedykowany odcinek w Kanale Zero XD
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Obecnie pracuję w zawodzie, głównie programuje PLC (rockwellow, rsx5000), ale też siedzę na obiekcie i uruchamiam maszyny (io/testy, napędy). Świeży magister po polibudzie, mam pół roku doświadczenia.
W obecnej pracy atmosfera się (bardzo) psuje, na podwyżkę nie ma co liczyć + umowa mi się niedługo kończy.
Opłaca mi się teraz szukać nowej pracy czy lepiej kisić się w obecnej? Pracuję przy dosyć fajnych projektach (czyli doświadczenie) a też podobno ciężko z pracą w okolicy (Kielce i okoliczne).
Myślałem o paru firmach ale muszę jeszcze się upewnić, czy rekrutują.
#automatyka #plc
Chodzi mi bardziej o to, jak otwarty jest rynek dla automatyków w Świętokrzyskim, czy da radę zmienić pracę czy trzeba jednak polować. Obecna praca jest fajna, ale nie da się przez tą atmosferę pracować, co zabiera całą satysfakcję.
U mnie problem jest taki, że z kasą nie jest źle, a obecne rzeczy co robię będą (mam nadzieję)
Dzięki za porady. Zobaczymy co się da zrobić z tym burdelem...
Natomiast co do roboty: pracy możesz szukać zawsze, bo a nuż znajdziesz lepszą. Jeżeli twoja obecna firma to tonący okręt to szukaj nowej roboty jednocześnie pracując. Jak znajdziesz coś dobrego to dajesz wypowiedzenie i nara. Jak nie to pracujesz
Sadzac po tym co opisujesz i ile zarabiasz, pracujesz w kołochozie na I ?:)
@kotletowsky: Nie. Ale z przyczyn łatwej identyfikacji nic więcej nie napiszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Starachowice nie głupi pomysł, ale jeszcze kwestia kosztów dojazdu (paliwo, albo pociągi/busy)
Komentarz usunięty przez autora
W samym poznaniu może jest mało, ale przecież wszystkie zakłady mieszczą się pod poznaniem, zobacz ile jest ogłoszeń we wrześnie gdzie bardzo dużo ludzi dojeżdża z poznania