Wpis z mikrobloga

Mam pytanie. Czy jest jakiś sposób na to abym mógł słuchać "swoje" muzyki w każdym miejscu? Będę korzystał z dwóch komputerów. I czasem dodam sobie jakiś utwór muzyczny który mi sie spodoba na komputerze pierwszym, a czasem coś wpadnie mi w ucho kiedy będę korzystał z komputera drugiego. Czy istnieje jakiś sposób by wrzucony element na komputerze pierwszym automatycznie był widoczny na komputerze drugim? Sam wymyśliłem Dropboxa, ale może ktoś zna stąd lepsze rozwiązanie i darmowe?

#pytanie #muzyka #informatyka #komputery #spotify #kiciochpyta #winamp
Bunch - Mam pytanie. Czy jest jakiś sposób na to abym mógł słuchać "swoje" muzyki w k...

źródło: comment_fZNTWYuWwlOcaOQwukTKtO4IzEt3xDvI.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bunch: google music ma chyba to czego szukasz, synchronizacja z folderami na pc, jak coś wrzucisz na jednym, to będziesz miał dostęp na drugim.
  • Odpowiedz
@syn_admina: Jeśli oparta o bittorrent to dobrze? Jak mam to właściwie rozumieć? Mam nadzieję nie tak, że moje pliki są publiczne i inni je pobierają.

Sam z niej korzystasz? Sprawdza się? Polecasz?
  • Odpowiedz
@Bunch: działa przez przeglądarkę, na androida też jest. Przed chwilą wrzuciłem folder z nowym albumem na pc, a teraz słucham na laptopie.
  • Odpowiedz
@Bunch: masz koputer który robi za serwer i na min sa trzymane pliki. potem dolaczasz klientów. jest klucz dostepu do plikow. mozesz ustawic czy full dostep, czy tyko read only. mozesz ustawic zeby dostep byl tylko przez jakiś czas. mozesz latwo w---------c kogos.
ty dasz sobie samemu full dostep. i niewazne na jakim kompie bedziesz pracowal pliki na kazdym hdd beda takie same. bedziesz mial fizycxne lustro katalogu na hdd
  • Odpowiedz
@Bunch: Ja mam tak: Udostępniłem pewien folder na jednym z komputerów przez sieć.
I teraz mam dostęp do tego folderu z innych komputerów, ale tylko wtedy, gdy włączony jest komputer z którego udostępniam folder.

Sposób drugi to kupić sobie Raspberry Pi czy inne takie, podpiąć do niego dysk,Raspberry podpiąć do routera, na Raspberry udostępnić cały dysk, i mamy dostęp do dysku non stop z urządzeń które połączone są w jakikolwiek
  • Odpowiedz
@syn_admina: Cześć.
Czyli po prostu te pliki jakie mam u siebie na dysku, w chwili wskazania ich przez program GetSync zostają wgrane do chmury od GetSync i teraz są tam trzymane. A wszystko co dodam/zmienię w tym folderze automatycznie się zaktualizuje na serwerach GetSync?
  • Odpowiedz
ale tylko wtedy, gdy włączony jest komputer z którego udostępniam folder.

@rukh: No właśnie to jest minut.
A z kupnem routera do tego to skomplikowana metoda jak dla mnie
  • Odpowiedz
@syn_admina: Co chcesz przez to powiedzieć? Że abym mógł tak sobie pliki wymieniać to muszą być oba komputery zawsze włącozne? Czy o co ci chodzi?
  • Odpowiedz
@syn_admina: Uuuu, to chyba lepszy już Dropbox. 4 dychy miesięcznie za usługę pro. Wolałbym coś darmowego (a z całym dostępem On-Line). Albo choć o połowę tańszego - nie mam aż tylu plików. Nie potrzebuję 1 TB danych tak przechowywać.
  • Odpowiedz