Wpis z mikrobloga

Powiadają, że nowy Wiedźmin liczy sobie 290 stron i kosztuje 65zł w Empiku.

65zł
Za 290 stron
W miękkiej oprawie

Naaah ludzie, plisss - nie dajcie się tak dymać na cenach książek

#ksiazki
waro - Powiadają, że nowy Wiedźmin liczy sobie 290 stron i kosztuje 65zł w Empiku.

6...

źródło: GdfIB3LWsAA8kE_

Pobierz
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 2
: cena w Empiku to 42zł, skąd niby 65?

@inkill: nie wiem, tak tylko zasłyszałem i nie sprawdzałem tego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Edit. No jak zajrzałem to faktycznie cena sugerowana to 65 zł. Może na stronie jest taniej, nie wiem.
waro - >: cena w Empiku to 42zł, skąd niby 65?

@inkill: nie wiem, tak tylko zasłysza...

źródło: 1000008531

Pobierz
  • Odpowiedz
@waro: temat wałkowany od eonów... Empik stacjonarny i internetowy to dwa odrębne byty. W salonie książki są w cenach okładkowych i co najwyżej jakieś pseudo promki uświadczysz (kto w ogóle kupuje u nich na miejscu???). W internetowym masz te standardowe 30% obniżki.
  • Odpowiedz
@waro: podobno całkiem nieźle wyszło, przy tym ile trzeba było czekać to mogliby i za stówę sprzedawać a ludzie by kupili
  • Odpowiedz
@waro: Ciekawe jak z jakością treści, bo mimo, że jestem fanem wiedźmina to sezon burz czytałem dopiero w zeszłym roku i bardzo ciężko się to czytało. Pisane na siłe
  • Odpowiedz
65zł

Za 290 stron

@waro: To ile ma stron ma mniejsze znaczenie, wyprodukowanie takiej książki(tym bardziej w miękkiej oprawie) to pewnie z 10-12 zł. max. Główna kasa idzie do wydawcy, do dystrybutorów, czasem trochę do autora jeżeli ma pozycje, ale do autora to i tak mniej niż do wydawcy i sprzedawcy.
  • Odpowiedz