Aktywne Wpisy

Polska5Ever +105
Jaką jedną najważniejszą radę dalibyście osobom wchodzącym teraz w dorosłość (rocznik 2006 xD) z perspektywy osoby dorosłej?
Można bazować na swoim doświadczeniu.
#wykop30plus #wykop30club #glupiewykopowezabawy #pracbaza #studia #heheszki
Można bazować na swoim doświadczeniu.
#wykop30plus #wykop30club #glupiewykopowezabawy #pracbaza #studia #heheszki
źródło: 8m9df2
Pobierz
kamil1014 +849
Zrobię małe podsumowanie bo niektórym się w głowach pomieszało:
1. Wprowadzenie bk0% to kryminał za który ludzie z PO powinni zapłacić (przyłączę się do protestu jeśli będzie)
2. PiS to nadal najgorszy rząd w historii i powinni być rozliczani
3. Konfederacja to nadal partia ruskich agentów destabilizujących państwo i powinna wylądować pod progiem
Dziękuję za uwagę
#bk0 #bekazpisu #bekazpo #bekazkonfederacji #nieruchomosci #polityka
1. Wprowadzenie bk0% to kryminał za który ludzie z PO powinni zapłacić (przyłączę się do protestu jeśli będzie)
2. PiS to nadal najgorszy rząd w historii i powinni być rozliczani
3. Konfederacja to nadal partia ruskich agentów destabilizujących państwo i powinna wylądować pod progiem
Dziękuję za uwagę
#bk0 #bekazpisu #bekazpo #bekazkonfederacji #nieruchomosci #polityka

tak
@plkwykop: właśnie chyba nie, on chce użyć tamtego pilota i żarówki, ale sterować tym po przez Atmegę. Chyba, że źle rozumiem.
@KacperOo: PS Ale na arduino to Ci taniej na pewno nie wyjdzie :)
@plkwykop: Mówisz? 800zł to dość dużo (Hue tyle kosztuje z 3ma żarówkami), tu mam 3 żarówki za stówę.
@profesorek92: Ale jakby kupił ten zestaw to po co miałby podpinać jeszcze ATmege, skoro już steruje pilotem?
@profesorek92: Dokładnie, coś takiego. Z tym, że ja bym chciał jeszcze połączyć Arduino z siecią, aby zdalnie wykonywać polecenia - czego do tego użyć?
Atmege po to, żeby móc zaprogramować by coś się samo robiło. A nie tylko ręczne wciskanie przycisków. Na przykład bardziej zaawansowane zmiany kolejnych kolorów, wyłączenie po jakimś czasie, włączenie o danej godzinie itd.
@plkwykop: Nie programowałem mikrokontrolerów, ale chciałbym się nauczyć. Programuje za to aplikacje desktopowe i webowe :)
Myślałem też nad Raspberry Pi, ale tam raczej nie podepnę się pod przyciski pilota :)
Ras Pi to też jest jakieś rozwiązanie, może nawet łatwiejsze w zrobieniu. Z tego co się orientuję, to w Pi jest kilka (8, może 10) pinów którymi sterujesz jak w arduino, ręcznie ustawiasz