Wpis z mikrobloga

Mirki i mirabelki z tagu #depresja powiedzcie mi jak to jest? Cały czas w kółko słyszę że ktoś ma depresję. Wchodzę na mirko a tu kuźwa co drugi z depresją. O co kaman? To jakaś nowa moda na użalanie się "bo życie takie do d--y, nic mnie nie cieszy a inni mają lepiej"? I to ludzie w różnym wieku. Pewnie zaraz pójdzie hejt i teksty jak nie miałeś depresji to nie zrozumiesz wszystko jest szare nawet jak jest różowe i ble ble ble. No chyba jednak nie rozumiem. Mi się wydaje że ludzie mają za dobrze. Zawsze myślałem że depresja przychodzi jak człowieka porządnie życie d--------i z kilku stron naraz i jest to stan bardzo głębokiego doła z którego trzeba się ogarnąć ale jak w mediach już słyszę że to choroba i że epidemia a na mirko dostaję potwierdzenie i to od młodych dobrze sytuowanych ludzi. Proszę albo mi to "łopatologicznie" wytłumaczcie albo się k---a ogarnijcie bo to naprawdę smutne że ludzie marnują życie na użalanie się.
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kurkuma: Nie mam bólu d--y tylko chciałem zrozumieć. Z tego co piszecie powiedzmy że wiem już coś czego nie mówią głośno że ma to faktyczne podłoże fizyczne (te neuroprzekaźniki). Z tego co napisał @avvar wiem też że nawet w najgorszych sytuacjach w życiu nie byłem nawet blisko depresji :)
  • Odpowiedz
@kosmaty2: dlatego,na szczęście,nie rozumiesz.Taki myk na przyszłość(z moich obserwacji wzięte)-o prawdziwej depresji często od chorej osoby się nie dowiesz.Reszta to p@#$lenie i użalanie się.
  • Odpowiedz
  • 0
@kosmaty2: w dobrych momentach sam nie wierzę, że kiedykolwiek byłem blisko dna, ale ono przychodzi o sobie przypomnieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@kurkuma:
@kosmaty2: a p---------e i uzalanie się nad sobą to też nie jest dobra rzecz, tylko trza pomoc z tego wyjść. Takie coś może świadczyć o zaburzeniach osobowości
  • Odpowiedz
@avvar: można się kręcić w kółko w tym temacie,no bo skąd wiesz czy ktoś ma zaburzenie czy jest zwykłą s---------ą."Użalanie się"-tutaj pewnie chodziło mi o te wszystkie królowe dramatu i werterów,albo zwykłych leni,którzy uwielbiają stwierdzać:"ale mam depresję.I tak już 3 dzień".
  • Odpowiedz