Aktywne Wpisy
Pierre_Nietzsche +609
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
dabi +293
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
Polskie Generalne Studium Wyborcze: 45% wyborców PIS nie przeczytało ani jednej książki w ostatnim roku (Razem, KORWiN i Nowoczesna: 15-20%)
#dobrazmiana #bekazpisu
Wyborcy PiS to patologia i sekta radia maryja. Dillujcie z tym.
@inomoe: No chyba nie kolego
Tak jeszcze szerzej to w demokracji zawsze tak będzie, piramida wykształcenia jest taka że najepiej wykształconych jest najmniej to nie opłaca się na nich koncentrować swój przekaz tylko lepiej kierować się do dużo szerszego (głupszego) elektoratu. Z reguły jak startuje w wyborach jako partia to chce wygrać a nie zdobyć głosy największej liczby
@chanelzeg: Nie wiem kogo to zaskauje. Od dawna wiadomo że Lewicowcy to niemal zawsze świetnie wykształceni ludzie w porównaniu do prawactwa bez szkoły.
W ostatnich wyborach nie zagłosowała połowa uprawnionych i może tak jest lepiej, że jeśli kompletnie się nie znam, to nie idę głosować.
Bo może gdyby frekwencja była większa, dzisiaj nie byłoby problemu TK, tylko problem dożywotniego panowania Kaczyńskiego zapisanego w par. 1 ust. 1
@komitet_figli: Mógłbyś proszę podrzucić mi link do źródła?
@DzonyNajedzony: A to nie jest ta cudowna demokracja?
Gdzieś tu jest (niedawno dodane).
Tak więc im więcej oddanych na daną partię głosów, tym większy w tym
@komitet_figli: Nie kwestionuje że wyborcy PiSu to w dużej mierzę debile ale co te pytania mają pokazać? Przecierz zwykłemu wyborcy ta wiedza jest niepotrzebna. Jedynie to pytanie o budżet ma sens bo obywatel powinien wiedzieć kto dysponuje jego pieniędzmi. Mogli pytać o jakiś konkretny podatek PIT/CIT Vat akcyzę itd wysokość, celowość. O
@komitet_figli:
xD xD ja przeczytałem milion