Aktywne Wpisy
Ninvvia +19
Hej ʕ•ᴥ•ʔ
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
cichy-spokojny-grzeczny +1256
Plusujesz, jeżeli oglądałeś Ronaldo na Euro 2004. Pokażmy gówniankom ile nas jest.
#mecz
#mecz
W weekend udało mi się ustawić zeszłoroczny tunel foliowy na moje chili. Trochę było zabawy ze względu na dość mocny wiatr, który przeszkadzał w nałożeniu foli na stelaż. Koniec końców udało się i czeka już na papryczki. Zdjęcia poniżej.
Szacuję, że zmieszczę w nim około 55 sadzonek (w zeszłym roku miałem prawie 70, ale była zdecydowanie za ciasno). Mam zamiar zamontować linię kroplującą, żeby nie było problemu z podlewaniem. Obecnie zastanawiam się co jest lepsze: czy zwykła linia kroplująca, czy droższa taśma kroplujaca. Drugą zagwozdką jest to czy wykładać ziemię agrowłokniną, agrotkaniną, a może niczym nie wykładać. Po wyłożeniu nie miałbym problemów z pieleniem, co było w zeszłym roku dość problematyczne, ze względu na ciasnotę i ograniczoną możliwość ruchów. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł lub radę w tych dwóch tematach to byłbym wdzięczny.
W przyszły weekend muszę postawić konstrukcję daszku, który osłoni kolejne 100 sztuk. Najprawdopodobniej będzie to stelaż drewniany przykryty folią. Tylko najpierw muszę go rozrysować i zaplanować.
Dziś wieczorem mam zamiar przesadzić ostatnie 45 sztuk do większych kubeczków.
W zeszłym tygodniu skróciłem kilka annuumów, które wyrosły zbyt wysokie (tak wysokich nie byłbym w stanie przetransportować na wieś) i dziś już widać, że dobrze im to zrobiło, bo zaczynają wyrastać nowe stożki wzrostu co pozwoli roślinom się rozkrzewić. Zdecydowałem, że zrobię tak ze wszystkimi annuumami, które są zbyt wysokie. Jutro, gdy będę już po przesadzaniu i przycięciu wrzucę fotki jak obecnie wyglądają papryczki.
Na 6 maja planuję wsadzenie pierwszych papryczek do ziemi.
Jeżeli chcecie być na bieżąco zachęcam do obserwowania mojego tagu: #chilizgobim
#chili #chilihead #uprawa #uprawapapryczek #papryczki #papryka #ostrezarcie #biologia #domowyogrod #botanika #ostrakuchnia #rosliny