Aktywne Wpisy
kornel-mir +76
#przegryw Ale sytuacja mnie dziś spotkała ,w nocnym autobusie oprócz mnie jechała grupa młodzieży (22-25lat) Jedna dziewczyna była wyraźnie nie przytomna a pozostali 3 lub 4 osoby próbowali ja cucić ,lecz bez żadnego efektu. Przyglądałem się temu z 3 przystanki aż w końcu postanowiłem zareagować bo jeden kretyn z tej grupy zaczął wlewać tej dziewczynie kole z puszki do ust. Podbiegłem i zapytałem co on wyprawia? Pouyczałem ,że nie powinien
kopek +9
Nie mam ochoty do życia. Już od roku zmagam się z #depresja .
Nic nie pomaga
Nic nie pomaga
Zgodnie w wcześniejszymi obietnicami wdrożyłem w portalu Moto100.pl wyszukiwanie ogłoszeń z Gratki.
Z mojego rozeznania na rynku wynika, że Allegro, Otomoto i Gratka są najpopularniejszymi portalami ogłoszeniowymi w sieci. W tej chwili macie dostępne ogłoszenia w tych stron w jednym, spójnym miejscu. Oczywiście wynik wyszukiwania dostarczany jest wraz z informacją o zmianach ceny danego ogłoszenia oraz informacją o średniej cenie danego modelu.
Dodatkowo wdrożyłem nowy filtr w wyszukiwaniu pozwalający na wyszukanie ogłoszeń z wybranych portali (sugestia @Kreation)
To chyba tyle na chwilę obecną. Oddaje w Wasze ręce nową wersję wyszukiwarki, testujcie, piszcie do mnie z nowymi pomysłami i jak możecie, przekazujcie dalej info o wyszukiwarce we wszelkich socialach. Dla posiadających konta na Facebook'u zapraszam do polubienia fanpage
PS. Wkrótce kolejne zmiany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#robieinternety #internet #motoryzacja #nowastrona #www #nowetechnologie #moto100 #startup #ciekawostki
@Grethold @MaciejPN @bartosz-k999 @aikonek @eshape55 @romanowy @magduska88 @el_nino123 @cudowny @janusz0 @BajerOp @ryhu
powiedz mi na jakiej podstawie wyznaczana jest średnia cena danego auta? Czy to tylko brany pod uwagę jest model z danego rocznika, czy wyposażenie też? Bo zauważyłem że auta ze sporym wypasem często odstają grubo ponad średnią.
Odpowiadając na pytanie @aikonek - przy określaniu średniej ceny pod uwagę brane są m.in. model, rocznik, przebieg. Może nie jest to optymalne rozwiązanie, ale myślę że jest to wartość zbliżona
edit: mały bug, jak zaznaczyłem wyszukiwanie tylko na gratce to wyskoczyły mi 3 te same ogłoszenia tego samego samochodu (ten sam link ale ogłoszenie nie ma zdjęcia, reszta z zdjęciami działa okej).
Nawet o tym nie pomyślałem :D, ale faktycznie masz rację. Chyba, aż gdzieś to opiszę na stronie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Grethold: Poprawione. Duplikaty powinny zniknąć do rana.
1. Wydajnościowy. Na tym etapie rozwoju projektu nie jestem w stanie wyszukiwać ogłoszeń po parametrach innych niż te dostępne. Trwałoby to bardzo długo.
2. Problem standaryzacji danych. Chodzi o to, że różne portale mają różne słowniki parametrów, jak również w ogóle różne parametry. Niestety, aby wyszukiwanie wśród wielu portali jednocześnie miało sens, zakres filtrowania musi być dosyć ogólny.
przydaloby sie rozbudowanie filtrow o dadatkowe pozycje