Wpis z mikrobloga

@Tymitun: Mięso musi mieć temperature pokojową, nie może być świeżo wyciągnięte z lodówki. Smaruje czarnym pieprzem i zaraz przed wrzuceniem na patelnie sole. Patelnia rozgrzana aż dymi, ja nie dawałem tłuszczu, tylko nie teflonowa, najlepiej jakaś stalowa. I tak smażysz, w zależności od tego jak grube jest mięso (ja miałem ok. 3 cm grubości, więc smażyłem 1 min na jednej stronie). Potem szybko wkładasz patelnie do rozgrzanego na maxa piekarnika, na
@Tymitun: Głównie o mięso chodzi - dobre wyjdzie nawet smażone na oleju na patelni teflonowej..
Od rzeźnika to zwykle stek tylko z nazwy - spróbuj antrykot paczkowany dojrzewający - teraz mnóstwo firm je sprzedaje - Sokołów, Tesco, Lidl.. Najlepiej wybierz jasny i poprzerastany licznymi, ale cieniutkimi paseczkami tłuszczu.