Aktywne Wpisy
gejuszmapkt +678
#grubaimanlet
xd
xd
Polejmnie +123
W straży miejskiej zapracowani po pachy. To wszystko po to by obywatelom żyło się lepiej.
Jak taka osoba, może po pracy spojrzeć w lustro bez obrzydzenia?
#polska #prawo #strazmiejska
Jak taka osoba, może po pracy spojrzeć w lustro bez obrzydzenia?
#polska #prawo #strazmiejska
Znalazłem na OLX ogłoszenie o pracę jako "pracownik pomocniczy na produkcji". Warunki były nawet OK, więc według instrukcji wysłałem przez OLX swoje CV, nr. tel i adres email.
Kolejnego dnia z rana otrzymałem maila, że moja kandydatura została rozpatrzona pozytywnie. Wystarczy, że "zaloguję się do formularza" i wypełnię wszystkie dane osobowe.
Cóż, mam nadzieję, że czegoś nie wiem i teraz aplikacje na stanowiska pracy dokonuje się przez zewnętrzny serwis o wdzięcznej nazwie, jak np. "zalogowany.pl". Przez SMSa pod numer 92022. "Koszt wysłania SMS wynosi 19,00zł (23,37zł brutto)." Tyle w temacie.
Oczywiście Pan Piotr z OLX te same ogłoszenie zamieścił w ponad 20 różnych miastach Polski. Oczywiście nigdzie nie ma podanego konkretnego adresu miejsca pracy. Oczywiście mail otrzymany od tego pana to szablon. "Mogą Państwo zacząć pracę" - nawet nie pokusił się o zwrot do aplikanta w formie odpowiadającej jego płci.
Przestrzegam wszystkich szukających pracy przed hienami i tego typu zagrywkami. W razie czego posiadam screenshoty całego procesu.
#praca #scam #oszukujo #rekrutacja