Wpis z mikrobloga

@danielosw: ja obecnie działam tylko na projektach zagranicznych chociaż teraz jestem w firmie w której nie ma aż tak dużo wyjazdów kiedyś jeździłem więcej jak będę potrzebował kasy to wrócę do intensywnego jeżdżenia ;-)
@rrobot: Właśnie wiem, że w PLC łatwiej znaleźć pracę, jeżeli nie człowiek nie chce do końca życia klepać kodu (a częściej siedzieć w pracy szukając sensu życia). Jak to nie wyjdzie to systemy wizyjne i radary. ;)
Napisz na PW jak masz moment jak się pracuje, co robisz, jak to wygląda. ;)
@rrobot: wyjaśnisz mi po co "implementujesz" estop jeżeli większość dużych producentów PLC ma gotowe, certyfikowane bloczki do estopów, od razu na SIL3/4? jak zresztą każdy inny bloczek potrzebny w safety
@rrobot: dziękować, jutro wracam na tydzień, z czego 3 dni na lotniskach, fajny powrót :D wracam w czerwcu, w wakacje mam nadzieję na jakieś małe uruchomienie w Czechach, zawsze to 400km od domu, a nie 10000 :p
@rrobot: ano, jeszcze parę lat myślę, jak dobrze pójdzie to się przerzucę na offline support/development i będę sobie spokojnie układał życie na miejscu. coś za coś :D