Witam się na mirko #dziendobry Muszę się podzielić moim szokiem. 6 lat podstawówki, 3 lata gimbazjonu, 3 lata w liceum na biol-chemie i 5 i pół roku farmacji- i dopiero teraz zobaczyłam, jak właściwie wygląda ta mitoza, o której tylekroć musiałam się uczyć. Czemu nikt mi tego nie pokazał wcześniej? ( ͡°ʖ̯͡°) #nauka #biologia #ciekawostki
@PsichiX: Mam tego mnóstwo, podlajkowałam chyba wszystkie "naukowe" fanpejdże na fejsie, więc co rusz coś mi wyskakuje na tablicy ciekawego i kolekcjonuję. Tego konkretnie gifa podrzucił mi "Nauka, głupcze" (polecam, bardzo wartościowy content).
to aż dziwne, że nie widziałaś tego wcześniej. Nam na biol-chemie nauczyciel pokazywał takie filmiki na lekcji. Teraz daje korki z biologii i też staram się dzieciakom pokazywać co się tylko da na filmikach ;)
@chromatografia: Bo poslkie szkoly sa po to zeby nauczyciele mieli etaty a nie zeby Cie czegos nauczyc, klepac wyklad z ksiazki to niestety kazdy glupi potrafi
@chromatografia: XXI wiek, od ponad 10 lat YT i setki innych stron z filmikami w Internecie, płyty dołączane do podręczników, publikację naukowe z GIFami, studia wyższe z nauk medycznych a Ty dopiero teraz ogarnęłaś jak wygląda mitoza?
Muszę się podzielić moim szokiem.
6 lat podstawówki, 3 lata gimbazjonu, 3 lata w liceum na biol-chemie i 5 i pół roku farmacji- i dopiero teraz zobaczyłam, jak właściwie wygląda ta mitoza, o której tylekroć musiałam się uczyć. Czemu nikt mi tego nie pokazał wcześniej? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#nauka #biologia #ciekawostki
źródło: comment_hnbyyVEnfNXWHUQVhf7lCySmj2UMNHNg.gif
Pobierz