Wpis z mikrobloga

Mirki chciałbym się gdzieś wybrać samolotem i teraz jest sprawa.
Miałem dostęp do "tajemnej twierdzy szyfrów" na fly4free, nabiłem tam sporo postów, jednak przyszły obowiązki, brak parcia na podróże i przestałem odwiedzać forum. Mają tam taką chorą zasade zbierania punktów reputacji które warunkują twój dostęp do forum i teraz pytanko można jakoś sie tam dostać ? Zna ktoś jakiś sposób ? Kurde, bez dostępu do tej twierdzy to niemożliwoscią jest nabić te 30pkt... (A jak miałem dostęp i rozkmniałem deale to wielu osobą pomagałem/robiłem rezerwacje lotów za free.
Ewentualnie ma ktoś może jakieś konkurencyjne forum? Anglojęzyczne czy coś bo wiem jak w tym siedziałem że część osób czerpała info z zagranicznych stron.
A sprawa bardzo fajna jak udało mi się polecieć do paryża za 5zł w 2 strony w te wakacje :> Rodzicom załatwiłem z koleji Portugalie i Londyn za niecałe 50zł od łebka.
#fly4free #wakacje #podroze #podrozujzwykopem #latanie #tanieloty #tanielatanie
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MaciejPN: szukam szukam juz grubszy czas i ciężko, jestem w stanie postawić jakąś lepszą flaszke za to bo pomimo mega kółek adoracji, upierdliwości administracji to ludzie tam to ogarniają i dzielą się sporą częscią deali... Jak mówie lot do paryża za 5zł czy nocleg w hotelu 4**** za 7zł gdzie normalnie nigdzie indziej chyba takich okazji nikt nie poda ?
  • Odpowiedz
@MaciejPN: podają jakieś ochłapy poza twierdzą, w twierdzy była raz opcja pamiętam że wszystkie loty -50euro. Tripa po europie można było totalnie za free złożyć. Jak ktoś umiał to i latanie tradycyjnymi za grosze ogarniał.
Podają deale jakieś do ameryki czy azji, gdzie na to mnie nie stać. Do europy to wrzuacją deale które każdy może sobie sam wyszukać wklepując date wylotu w azaira...
  • Odpowiedz
@ostatni_wolny_login: istnieja multiwyszukiwartki takie jak kayak,jetcost i wiele wiele innych. Przy kupowaniu przez te strony często są zniżki, od -5 euro w góre. Zawsze jest jakaś dostepną która daje zniżki. Tylko tych wyszukiwarek jest multum, wersji jezykowych każdej z tej wyszukiwarki jeszcze więcej, do tego często trzeba jakoś specyficznie wyszukać np wybrać lot z dzieckiem, połączyć sie przez proxy z danego kraju i voila :) . Samemu zbyt wiele możliwości
  • Odpowiedz
@Maldo: czyli to bazuje raczej na szczęściu? Ktoś klepnie portugalię z dzieckiem w rosyjskojęzycznej wersji z 1 przesiadką i akurat mu wyskoczy, że będzie taniej? coś nie chce mi się wierzyć. Musi być inny sposób. Też czaso i pracochłonny ale bardziej efektywny.
  • Odpowiedz
@ostatni_wolny_login: Tak generalnie jest jeszcze sposób na loty dalsze, tam to bardziej opiera się na szukaniu jakiś błędów taryfowych, tzw fuel dumpach. Po prostu ogarnianiu już w mocnym stopniu na jakiej zasadzie linia wylicza cene biletów i że często bardziej opłaca się poleciec Londyn->Praga->Warszawa niż samo Londyn->Praga (paradoksalnie).
To raczej jednak sprawa na loty typu europa azja, u tradycynych przewodników. Ja ogarniałem to sobie te loty lini ryanair itd. Działało
  • Odpowiedz
@mDeo: to zarzuć jakimś starym patentem, bo na przestrzani czasu starych patentów jest mnóstwo a pewnie z 5% działa. Przejrzałem na szybko jakies kayaki, edreamsy, jetcosty i nic widze ;c. I jaka jest zniżka ? Jest coś powyżej 10 euro ?
  • Odpowiedz