Wpis z mikrobloga

@staryhaliny: I pewnie ryczy. Choć ten o dość klasycznym wyglądzie jest nawet niezły, ale mi się najbardziej podobają motocykle w stylu BMW K650 albo MW650/750.

Ale nie licz na dobrą widoczność bo siedzisz nisko, a wstać na podnóżkach niełatwo. Wg mnie widoczność to podstawa przy omijaniu korków bo można ocenić czy w ogóle jest sens się pchać, albo z której strony.
  • Odpowiedz
@univac:
@gerard-kowalski:
No to może ja coś napiszę, jako że na co dzień jeżdżę podobnym (Yamaha Royal Star XVZ1300)

Motocykl jest ciężki jak ch... bo waży prawie 400kg a z jeźdźcem ponad to. Silnik V4 daje 97KM co spokojnie wystarcza do naprawdę żwawej jazdy. Oczywiście ścigacze i szlifierki dają radę szybciej ale żadna puszka nie ma szans a to wystarczy do sprawnego i bezpiecznego wyprzedzania w trasie. Na brak mocy
  • Odpowiedz
  • 1
@solo_ta: w Vce to bardziej moment obrotowy się liczy, a nie konie mechaniczne. Zresztą w każdym przypadku to Nm dają moc i wrażenia.
  • Odpowiedz
@staryhaliny: @univac: 160+ Nm przyspiesza, uwierz mi.
Wszystkie plastiki zostawia w tyle na pierwszych metrach.
Potem to wiadomo.

Wielka krowa, montuj gmole bo szkoda chromu niszczyć.
Nigdy ale to nigdy, nigdy przenigdy nie parkuj na "z górki" bo nie cofniesz nim, nie da się :D

Świetny motocykl do długich jak i krótkich podróży.
Niektóre modele mogą być ciut zbyt duże do miasta i przeciskania się w korkach.

Manewrowanie na parkingu
  • Odpowiedz
Oj tam zaraz nie przyspiesza i nie hamuje. Mój mimo że to tylko osiemsetka przyspiesza całkiem miło. To nie są moto do #!$%@? ale do bardzo wygodnej jazdy.
@univac generalnie jazda na takich sprzeta h to bardziej styl życia niż lanserstwo
  • Odpowiedz
@solo_ta: Ja kupiłem Hondę NT700V Deuville. Wcześniej jeździłem na nakedzie, ale potrzebowałem czegoś bardziej praktycznego (owiewki, szyba, duże sakwy) i bezpiecznego (ABS). Mi akurat stylistyka odpowiada. Nie za duże do miasta, wystarczające w dalekie trasy, a i cenowo przystępne.

@canto, @PMV_Norway: wiem, napisałem to prześmiewczo. Sam trochę choruję na takiego kanapowca, ale musiałoby to być coś co ma minimum 1300 pojemności, tak żebym mógł utrzeć nosa szlifierkom ;)
  • Odpowiedz