Aktywne Wpisy
torian15 +147
Ciekawe ze jest bardoz dużo ludzi którzy myślą, że ludzie żyli razem z dinozaurami w perhistorii. Serio, zapytajcie swoje różowe :)
Tymczasem dinozaury pojawiły się na ziemi ok 230 mln lat temu i żyły do ok 66 mln lat temu. Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu. To są absurdalne odległości czasowe. Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu istnienia ziemi, a patrząc na
Tymczasem dinozaury pojawiły się na ziemi ok 230 mln lat temu i żyły do ok 66 mln lat temu. Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu. To są absurdalne odległości czasowe. Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu istnienia ziemi, a patrząc na
źródło: dinozaury
Pobierz
Wardegas +391
#wykopaka #pokapake
Chwaliłem się super paką od @sogen. Byłem zachwycony zawartością i gestem.
Otwieram teraz pudełko, wyciągam butelkę, a moim oczom ukazuje się klips antykradzieżowy
XDDDDDD
@sogen ja wiedziałem, że się postarałeś, ale nie wiedziałem, że jesteś aż tak "obrotnym przedsiębiorcą"!
( ͡€ ͜ʖ ͡€) Czy Ty to "zorganizowałeś" na promocji -100%, czy kasjerka była tak zapatrzona w Ciebie, że zapomniała zdjąć
Chwaliłem się super paką od @sogen. Byłem zachwycony zawartością i gestem.
Otwieram teraz pudełko, wyciągam butelkę, a moim oczom ukazuje się klips antykradzieżowy
XDDDDDD
@sogen ja wiedziałem, że się postarałeś, ale nie wiedziałem, że jesteś aż tak "obrotnym przedsiębiorcą"!
( ͡€ ͜ʖ ͡€) Czy Ty to "zorganizowałeś" na promocji -100%, czy kasjerka była tak zapatrzona w Ciebie, że zapomniała zdjąć
źródło: 1000017116
Pobierz

mam zrobioną mapę głębi, obraz jest w odcieniach szarości i chciałbym teraz w pętli po wierszach i kolumnach znać wartość (0-255) każdego pixela - czyli jak daleko od kamery jest pixel, jak to zrobić?
for y in range (0, heightD):
for x in range (0, widthD):
print("x = ", x, "y = ", y, "value = ", image[x,y])
to image[x,y] zwraca mi dla każdego pixela w obrazie -0,0625
mimo, że mapa głębi jest robiona poprawnie w czesie rzeczywistym i na podglądzie widać że wartości pixeli są różne w różnych miejscach na obrazie
Kod w skrócie wydaje się być ok... Kurczę najbardziej mnie zastanawia dlaczego zwraca tobie ujemną wartość macierzy, myślę że jedym z powodów może być fakt że masz nieprawidłowy model i opencv w tym momencie głupeje bo nie wie z którego kanału ma zczytać wartość value.
JAkby co nie kodziłem w pythonie, korzystałem z c++/EmguCV dla c#
Co pokazuje Ci type(image)?