Wpis z mikrobloga

@jeshu: jeżeli myślisz o LTE to przede wszystkim sprawdź przepustowość: u mnie na osiedlu RBM lecący po sieci Playa mimo dobrego zasięgu wręcz trze po dnie będąc czasami wolniejszym niż modem - ostatnimi czasy to się trochę poprawiło i mogę czasami oglądać filmy z YT, ale kiedyś to nie było możliwe ( ͡° ʖ̯ ͡°)
A w warszawskim metrze dla odmiany miałem znacznie lepsze prędkości na speedtestach.
@MichaelT128: planuję zlikwidować radiówkę, która nota bene nie szaleje z przepustowością @Qontrol: dobry pomysł @ntskj: na testach średnio mi wychodzi U20/D5 Mbps. Niestety mieszkam w Nowym Sączu, gdzie nie ma poważnych operatorów.
@jeshu: No to musisz się zdać na opinie użytkowników z Nowego Sącza.
Co maszt/stacja bazowa to różne rezultaty. I tak w pyrstolicy wyciągnąć spokojnie 30Mbit/s to trzeba się nagimnastykować żeby znaleźć takie miejsce, no ale podobno ma teraz działać LTE-Advanced więc posiadacze co lepszych smartfonów mogą odczuć zmianę.
Za to w wiosce ~20km od pyrstolicy no to już jest bajka i nawet pingi przyzwoite. Na serwer Google(8.8.8.8) to jakieś do ~40ms,