Aktywne Wpisy

WolfSky +404
A oto Nasz wygrana!
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
źródło: IMG_8622
Pobierz
Korsir +82
Witam Yaneczku @zyjzpasji. Wiem, że to czytasz, bo sam pokazałem ci ten tag ;)
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
źródło: B2Wts425
Pobierz

Mireczki, na studiach celuję w całkiem inny zawód, ale chciałbym uczyć się programowania na boku bo może to być kiedyś przydatne. Tak sobie pomyślałem, że zacznę SQL, bo podobno można to szybko ogarnąć i wtedy rzucę się na coś porządnego Python/Java/RoR(najabrdziej mnie przekonuje Java). No i plan jest taki - zacząć od tego kursu SQL:
https://www.codeschool.com/learn/database
a później może HeadFirst Java.
Będzie to dobra ścieżka, czy popełniam gdzieś błąd/marnuje czas?
No i jakaś wakacyjna praca jako tester też by mi się podobała :)
Jak pisze @4833478 na początku przydadzą się fajne "efekty" żeby się troche "napalić" przed późniejszą rutyną pracy.
Zrób jakiś kurs z przykładami dla języka który wybierzesz (jaki wybierzesz to rzecz drugorzędna, bo ważne jest samo doświadczenie w programowaniu, języki i frameworki[biblioteki] zmieniają się teraz
Czytałem, że jest sporo pracy dla testerów właśnie z SQL, a może na wakacje spróbowałbym pracy w takiej branży, żeby trochę wejść w środowisko 15k :)
@LordOfTheBananas:
Polecisz coś?
ᶘᵒᴥᵒᶅ
@Pankracy911 jak tester to Python kupe ofert za fajne pieniądze na start w Nokii biorą ludzi z ulicy byle by chcieli się uczyć pythona i testerki
@CortesHernan:
A Ogarnięty kurs/książka z Pythona?