Wpis z mikrobloga

Cześć,
co to może być i jak to usunąć? Znajduje się to tylko i wyłącznie od podłogi w gabinecie protetycznym, jednak takie coś jest tylko w pokoju "socjalnym", a nie przy stanowiskach pracy w innym pokoju. Dodam, że ogólnie gabinet znajduje się jakby na poziomie -1 w budynku. Chcę go pomalować, ale nie wiem co to jest i jak to usunąć tak żeby się już więcej nie pojawiało.
#malowanie #budownictwo
Topev - Cześć,
co to może być i jak to usunąć? Znajduje się to tylko i wyłącznie od ...

źródło: comment_vmpKXAOJ9zQYudgdiKWk7Zmo4h2jp6nY.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vladimir_Kotkov: ogólnie ten zakład to 50m2 do pomalowania calutki na biało. Jeden pokój ma takie coś jak na fotkach, chcę po prostu takie coś robić, ale zanim potwierdzę, że się za takie coś zabiorę to chce się douczyć.
Zadzieram do cegły cały pokój w ten sposób czy tylko te miejsca, które są dotknięte tym?
Ile mogę wziąć za odmalowanie całego gabinetu + ogarnięcie tego jednego pokoju?
  • Odpowiedz
@Topev: Ja bym zdzierał całą ścianę. Jeśli gdzieś Ci się to schowa to później po pomalowaniu może powrócić w najmniej spodziewanym momencie.

Możesz jednak na początku spróbować zeskrobać miejscowo (głęboko) i spryskać jakimś silnym środkiem grzybobójczym (polecam Tytan, ale nie polecam oddychać).
  • Odpowiedz
@Vladimir_Kotkov: generalnie pokój nie jest duży, chcę to po prostu zrobić im porządnie mimo, że żadnym fachowcem nie jestem, a chcę sobie dorobić i nie odwalać fuszery.
Tylko nie wiem na ile taką praca się wycenia
  • Odpowiedz
@Topev: Gdzieś ściana zbiera wodę. Bez znalezienia i usunięcia źródła wilgoci nie ma co malować, bo problem zaraz znów wyjdzie na ścianie.
  • Odpowiedz
@Topev: darcie do gołej cegły ma sens jak zlikwidują przyczynę grzyba. izolacji injekcyjnej sam nie ogarniesz. Możesz odbić kawałek tynku zlać jakimś grzybobójczym preparatem, zatankować i tyle. za jakiś czas pewnie się to znów pojawi. Może za pół roku albo kilka lat.
  • Odpowiedz