Wpis z mikrobloga

1. Bądź mną
2. Dzisiaj pierwszy egzamin na prawo jazdy
3. Bierzesz sobie dodatkowe 2h z instruktorem przed egzaminem
4. Jeździsz dobrze, żadnych zagrożeń w ruchu, instruktorka zadowolona
5. Ogarniaj dobrze wszystkie parkowania, oprócz równoległego, którego nie miał żaden ze znajomych na egzaminie
6. Pytasz w trakcie jazdy instruktorki czy często to równoległe jest ?
7. No w mojej karierze to tak ze 3 moich kursantów miało ( kobitka koło 40)
8. Egzamin
9. Jeździsz bardzo dobrze, egzaminator dupa cicho
10. No to teraz Pan mi pokaże parkowanie równoległe
11. Ty już cały pospinany, próbujesz się ratować pytając w szerokim miejscu na 2 auta czy może być tutaj
12. Nie, Pan jedzie dalej, ja Panu wybiorę
13. Wybiera miejsce ciasne jak pipka mojej byłej
14. #!$%@?łeś
15. Brak profitu, humor tak bardzo #!$%@?, 140zł tak bardzo spuszczone w klopie
#gorzkiezale #feels #dlaczegoja
Pobierz Mysciak - 1. Bądź mną
2. Dzisiaj pierwszy egzamin na prawo jazdy
3. Bierzesz sobie ...
źródło: comment_d6rxdbdp1MOigG6zN4hE1PY96vTrGAeQ.jpg
  • 92
@Mysciak: może teraz tak jest, nie wiem. dawno temu były oba warianty grane.
w takim razie mi cię trochę żal, bo mnie przygotowywano do wszystkiego na kursie - niezależnie od tego, czy było raz na milion egzaminów, czy nie.

mój ziomek zdał za siedemnastym razem, nie przejmuj się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Mysciak: jakby tylko można było dawać minusy na mirko to dostałbyś go ode mnie za wiekszość swoich komentarzy w ktorych kipi od ignorancji. Na egzaminie dostajesz jedno z trzech parkowań (skośne, prostopadłe, rownoległe) wiec na każde masz taką samą szanse. Twoje tłumaczenia są śmieszne "kolega mi polecił" - no faktycznie, zajebiście miarodajny wyznacznik umiejętności instruktora. Podchodząc do egzminu masz zasrany obowiazek umieć wykonać wszystkie mamewry ktore są wymagane na egzaminie ,
@Mysciak: Ja sie równoleglogo nauczyłem już po zdaniu prawka. Jak wracałem o 23 do domu i cała ulica już #!$%@? samochodami sąsiadów to nie było opcji i szukania wygodnego miejsca. Na jazdach z instruktorem nie mogłem zaczaić, po jakimś czasie pare razy przyfarciłem i instruktor uznał, że umiem. Poza tym uczyłem się w Suzuki Swifcie i auto ustawiało się na zasadzie:
obrót kierownicą w lewo do końca,
podjedź aż zobaczysz krawężnik
@Mysciak: Co z tego, że małe szanse matematyczne, że to będzie? Nie umiałeś wykonać jednego z podstawowych zadań wymaganych do zdania egzaminu to nie zdałeś. Proste. Za brak zdania możesz winić tylko siebie i Twoją instruktorkę, że nawet nie próbowaliście się tego nauczyć(a wiedziałeś, że masz w tym braki), a taka umiejętność się przydaje. Masz rację, że po 30h nie będziesz bogiem jeżdżenia, ale kiedy Ty chcesz się tego nauczyć jeśli
@Mysciak: Lel, większość znanych mi osób miała równoległe, ja zresztą też.

Inna sprawa że to trochę debilne, bo instruktorzy i tak uczą pod egzamin tymi śmiesznymi metodami na lusterka, które działają tylko w tym konkretnym samochodzie, więc jak się przesiądziesz na inne auto to możesz sobie te wiedzę włożyć w dupę xD Ja swojej fury nie mam, więc cały czas jeżdżę czyimiś i za każdym razem muszę #!$%@?ć po 2 korekty
@PamParampaM: zasadniczym celem kursu jest nauczyc wlasnie jazdy. Ma to byc poziom, gdzie nie stwarza sie zagrozenia dla innych uzytkownikow ruchu drogowego...

Jezeli przez caly kurs wozili Cie po znanych trasach egzaminatorow, to sorry ale slaba szkole wybrales ( ͡ ͜ʖ ͡)
gdyby sprawa trafiła do sądu, wygrałbyś z powodu niedpoełnienia obowiązku. należał by ci się nowy produkt (kurs) oraz pokrycie strat (140cbln)

@syn_admina: Oraz dwa miliony odszkodowania za straty moralne i laska z polykiem od kazdego pracownika szkoly jazdy.

Szkola jazdy nie ma obowiazku zagwarantowac ci zdania egzaminu tylko wytlumaczyc ci jak sie prowadzi samochod i odbyc okreslona ilosc jazd. Jezeli to dla ciebie za malo zeby sie nauczyc to bierzesz dodatkowe
@PamParampaM: nawet jesli na kursie masz sie nauczyc zdawac egzamin, to parkowanie jest obowiązkowym manewrem na każdym egzaminie

@ortofosforan: na egzaminie mozna dostac jedno z tych trzech parkowan:
-Skośne przodem
-Prostopadle przodem
-Rownolegle tylem

Przy kazdym parkowaniu mozna jeden raz wyrownac, jezeli mimo to zle zaparkujesz to masz druga szanse w ktorej rowniez mozesz jeden raz wyrównac, dopiero po drugim podejsciu i wyrownaniu, przy zlym zaparkowaniu, oblewasz.
@Mysciak: beke mam z ciebie bo traktujesz to prawo jazdy jak coś co należy zdać najniższym kosztem a później jakoś to będzie. Niestety braki na kursie później wychodzą na drodze, a to nie jest gra komputerowa, za swoje czyny płaci się i to nieraz bardzo. Przez takich jak ty co mają braki później ktoś się #!$%@? bo mu nowe auto porysowali na parkingu pod marketem. Albo ktoś nie ogarnał że w
szkoła ma za to nauczyć podstawy programowej. z opisu wynika że szkoła nie uczyła jedengo elementu, tak więc nie wywiązała się z umowy.
dostałeś usługe niezgodną z umową,
Z powodu CELOWEGO zaniedbania:
1. brak nauki parkowania równoległego
2. źle przeprowadzonej procedury egzaminu wewnętrznego
konsument poniósł stratę w postaci opłaty za egzamin. Z egzaminu jest protokół oraz zapewne nagranie wideo. to wystarcza do wniesienia sprawy

polecam na przyszłość czytac ze zrozumieniem
@Taco_Polaco:
@Mysciak: nie martw się, ja trzy razy miałam egzamin, za każdym razem brak równoległego i też oblałam ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale nie na parkowaniu chociaż, ale czwarty przede mną, więc kto wie ;)