Wpis z mikrobloga

#letv #x500 ( #x600 ) #android #telefony
Od pięciu dni dostępna jest wersja 012S oryginalnej nakładki na Letv 1s.
011S wycofali dawno temu.
Do ostatniej niedzieli posiadałem jeszcze wersję 009S, popularnej włoskiej przeróbki - oczyszczonej z chińskich aplikacji, przetłumaczonej na wszystkie języki - w tym polski.

Napotkałem się na bug, dzięki któremu już nie odpalę telefonu. Przynajmniej Recovery działa.
Mianowicie usunąłem widget (zegar) z głównego ekranu. Telefon zwariował, bo pulpit nie może być pusty. I gdy odpalam telefon natychmiast się pojawia okno Report Bug.
Czekam na 012S z tej włoskiej strony, chyba że polecacie mi jakąś inną nakładkę.
rukh - #letv #x500 ( #x600 ) #android #telefony 
Od pięciu dni dostępna jest wersja ...

źródło: comment_yzyX2XZt7yfe5eoQu3AJbqifbradtYmg.jpg

Pobierz
  • 9
@rukh: Jezus zmartwychwstał, zobaczył nieumyte okna i ci zbugował telefon, za karę że się nie przygotowałeś odpowiednio na jego powitanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja mam czysty 012S, miałem od pierwszego dnia 011S i każdy chodził bez problemu. Probowałes wciskać środkowy przycisk kilka/kilknaście razy? Wtedy powinien pojawić się pulpit, względnie systemowy zasobnik gdzie możesz dodać wiget zegarka i ikony aplikacji. Względnie wgraj rom jeszcze raz, bo działa
@lochfyne: nie :)
Ale pod lewym dotykowym klawiszem można było wejść w ustawienia, by tam zmienić launcher.
Przy instalacji 009S z Grosso Shop w grudniu, pytało się czy doinstalować Novę i AdAway. Tak też zrobiłem. Przydało się.
To była wina EUI 009S.